×
Juri Gagarini, 2011
Busti prej bronzi i kozmonautit të parë të planetit Juri Gagarin u vendos në territorin e Qendrës ruse të Shkencës dhe Kulturës në qytetin Trivandrum të shtetit indian Keralam. Autor i këtij monumenti është skulptori Aleksei Leonov.
Një mision të pazakontë do të duhet të kryejnë kozmonautët rusë Sergei Vollkov dhe Aleksandër Samokutiajev, të cilët punojnë aktualisht në obitë, gjatë daljes në kozmos të hapur të planifikuar për datën 3 gusht.
E bija e kozmonautit të parë të planetit Elena Gagarina, e cila është drejtore e muzeut-rezervat “Kremlini i Moskës”, mendon, se këto kohët e fundit informacioni mbi babanë e saj është bërë shumë më objektiv.
Jubileun gjysmë shekullor të fluturimit të njeriut në kozmos së bashku me gjithë botën e kremtojnë edhe muzikantët. Disa ekzekutues të huaj bile erdhën posaçërisht në atdheun e kozmonautit të parë të planetit Juri Gagarinit - në Rusi.
Dita e dytë e Panairit të librit - 2011 në Londër, në të cilin Rusia këtë vit merr pjesë si mysafire nderi, përkon në kohë me 50-vjetorin e jubileut të fluturimit të Juri Gagarinit në kozmos.
Në botë sot kremtohet 50-vjetori që nga dita e fluturimit kozmik të Juri Gagarinit. Kozmonauti sovjetik u bë njeriu i parë që doli në orbitë. Më 12 prill të vitit 1961 nga kozmodromi Bajkonur startoi me sukses anija “Vostok” me Gagarinin në bord.
Prezantimi i Muzeut virtual të kozmonautikës, i cili u krijua në kuadër t
50 vjetori i fluturimit në kozmos të njeriut të parë Juri Gagarin është temë kryesore në programin e Javës së Shkencës dhe Teknikës Kombëtare që është hapur në Britaninë e Madhe.
Viti jubilar i 50 vjetorit të fluturimit në kozmos i Juri Gagarinit, i cili do të
Kori akademik shtetëror folklorik Verior rus do të ndërmarrë një turne, i
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31