×
euro, 2011
500 miliardë euro - një kredi e tillë e Bankës Qendrore Evropiane (BQE) për bankat evropiane, madje për 3 vjet si dhe nën 1%, është një dhuratë me të vërtetë shumë bujare në vigjilje të Krishtlindjeve.
Franca, Gjermania dhe Italia kanë ndërmend të bëjnë publike në samitin
Një surprizë të madhe i përgatiti samitit të “G-20” Kryeministri Papandreu
Samiti i “G-20” do të fillojë punën e vet më 3 n
Republika Çeke nuk është ende e gatshme të deklarojë datën e pranimit
Tregjet botërore po tentojnë të rivendosin ekuilibrin duke u përpjekur të gjejn
Kancelarja e RFGJ Angela Merkel dhe Presidenti francez Nicolas Sarkozy bashkërenditën planin e shpëtimit të Greqisë. Atë do ta parashtrojnë në samitin e jashtëzakonshëm të ditës së enjte, 21 korrik, të Bashkimit Evropian në Bruksel.
Pozitat e euros do të dobësohen vërtet, por për kurrfarë falimentimi
Kancelarja gjermane Angela Merkel nuk është aspak dakort me konstatimet se monedha unike evropiane po përjeton aktualisht periudhë krize.
Përmbledhjen e deklaratave të financierëve kryesorë evropianë mbi situatën e mjerueshme në Greqi e botoi revista gjermane “Manager Magazin”. Borxhi kombëtar i Greqisë përbën 330 miliardë euro.
Athina është e gatshme të refuzojë përdorimin e euros dhe të rikthehet tek dhrahmia. Kjo deklaratë u bë nga Komisioneria evropiane e Greqisë Maria Damanaki.
Në Bruksel po hapet samiti i Bashkimit Europian, temë kryesore e të cilit do të bëhen masat për forcimin e euros.
Qeveritë e 17 vendeve të zonës së euros kapërcyen mosmarrëveshjet
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31