×
Azerbajxhani, 2011
Turqia i dha leje Rusisë për shtrimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”) dhe nënshkroi me Azerbajxhanin marrëveshjen mbi ndërtimin e tubacionit Transanatolik (TAR).
Rusia dhe Azerbajxhani po fillojnë në Baku bisedimet për stacionin e radiolokacionit “Gabala&rdquo
Projekti i tubacionit të gazit “Nabucco”, i cilësuar si prioritar nga Bashkimi Evropian, i
Rusia do të donte të modernizonte stacionin e vet të radiolokacionit (radar) në Gabala (Azerbajxhan)
Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov me porosi të Presidentit Dimitri Medvediev vizitoi Armeninë dhe Azerbajxhanin. Ai u takua me homologun e vet armen Eduard Nallnanian dhe i përcolli palës armene propozimet e Rusisë për rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabahut.
Moska shprehet e gatshme ti dorëzojë Baku-së dhe Erevan-it propozime të reja për rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabah-ut.
Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliev në intervistën e vet dhënë për kompaninë televizive ndërshtetërore “Mir” shprehu mendimin, se Bashkësia e Shteteve të Pavarura (BSHP) do të dalë në një nivel të ri cilësor.
Deklarata për Korridorin Jugor të transportit të gazit, e nënshkruar të enjten në Baku midis Azerbajxhanit dhe BE, “është dokument jashtëzakonisht i rëndësishëm”, mendon Kryetari i Komisionit Europian Jose Manuel Barroso.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31