×
sanksione, Nëntor 2012
Senati i Kongresit Amerikan miratoi sanksionet e reja ekonomike kundër Iranit. Senatorët votuan në mënyrë unanime për projektligjin që u bë pjesë e buxhetit të mbrojtjes së SHBA-ve.
Delegatët nga më shumë se 60 vende u mblodhën të premten në Tokio për të diskutuar mundësinë e zgjerimit të sanksioneve kundër regjimit të Presidentit të Sirisë Bashar Al-Assad.
Senati amerikan ka ndërmend të miratojë një paketë të re sanksionesh ekonomike kundër Iranit, njoftuan të martën senatorët dhe ndihmësit e tyre.
Duma Shtetërore - Dhoma e Ulët e parlamentit rus - propozoi anullimin e embargos ekonomike, tregtare dhe
Dhoma e Përfaqësuesve të Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës miratoi sot projektligjin për aplikimin e sanksioneve të vizave ndaj qytetarëve rusë dhe anulimin e njëkohësishëm të amendamentit kufizues të tregtisë Jackson-Vanik.
Belgjika pezulloi bashkëpunimin ushtarak me Ruandën. Sipas fjalëve të Ministrit të
SHBA-ja miratoi të enjten një paketë të madhe të re sanksionesh të njëanshme kundër Iranit.
Moldavia, Serbia, Mali i Zi dhe një sërë vendesh të tjera iu bashkuan sanksioneve të gazit dhe atyre bankare të vendosura kundër Iranit nga Bashkimi Europian.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
1
3
4
5
6
7
8
10
11
13
14
15
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
29