×
bashkimet profesionale, 2012
Dita evropiane e veprimit dhe solidaritetit filloi menjëherë në mesnatë. Në përgjigje të thirrjes së Konfederatës Evropiane të Sindikatave, punëtorët e 23 vendeve dolën me protesta masive kundër masave të ekonomisë shtrënguese.
Sindikatat spanjolle e shpallën të mërkurën, datën 14 nëntor, ditë greve mbarëkombëtare.
Sindikatat më të mëdha greke po fillojnë një grevë të përgjithshme 48-orëshe kundër masave shtrënguese ekonomike. Do të jenë të mbyllura institucionet qeveritare, shkollat dhe shumë dyqane.
Sindikata e bashkëpunëtorëve të televizioninit shtetëror të Greqisë
Sot në Greqi po mbahet një grevë e përgjithshme 24-orëshe. Në të gjithë vendin janë mbyllur institucionet qeveritare, shumë dyqane, universitetet, bankat dhe muzetë. Është ndërprerë gjithashtu edhe transporti.
Sindikatat greke njoftuan të mërkurën një grevë 24-orëshe në
Personeli i fluturimeve i Lufthansës - i linjës ajrore më e madhe të Gjermanisë - do të zhvillojë sot grevën 24-orëshe mbarëkombëtare.
Në kryeqytetin e Izraelit u zhvilluan protesta masive. Disa mijëra njerëz dolën në rrugë duke kërkuar drejtësi sociale, ulje të taksave dhe rritjen e pagave të punonjësve të sektorit shtetëror.
Dhjetëra mijëra njerëz dolën në demonstratën antiqeveritare të organizuar nga sindikatat në qytetin më të madh të Marokut Casablanca.
Presidenti dhe Kryeministri i Rusisë mund të marrin pjesë në marshimin e 1 Majit n
Greva masive të nëpunësve civilë po zhvillohen në territoret e pesë landeve federale në verilindje dhe jugperëndim të vendit.
Në Indi filloi greva mbarëkombëtare. Miliona punëtorë kërkojnë përmirësimin e kushteve të punës, ndalimin e shitjeve të ndërmarrjeve shtetërore dhe marrjen e masave kundër ritmeve të larta të inflacionit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31