×
flora

Për shkak të ndryshimeve klimatike në Tokë njerëzimi rrezikon të humbasë deri në 30 për qind të specieve të kafshëve dhe llojeve të bimëve. Siç zbuluan shkencëtarët, organizmat e gjalla nuk kanë kohë që të përshtaten me ndryshimet e motit. Njëkohësisht, sipas mendimit të studiuesve, si rezultat i tyre mund të duken ekosisteme të reja.

Sipas të dhënave të reja, rreth një e treta e kafshëve q
Gjithnjë e më shumë gjallesa po kalojnë në kategorinë e atyre në rrezik për zhdukje dhe vetëm para pak kohe lista e bimëve dhe kafshëve në zhdukje u shtua me 400 specie të reja.
Parqet e njohur “Dendrarij” (Kopshti botanik) dhe “Juzhnie kulturi” në rrethinat e Soçit do të transformohen deri në Olimpiadën e vitit 2014. Të dy kopshtet botanike do të marrin statusin e zonave nën mbrojtje të veçantë nga shteti dhe do të bëhen pjesë e Parkut Kombëtar të Soçit.
Rusia, flora, ekologjia, fauna, rezervat, kopsht botanik
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30