×
astronaut, 2013

Shkencëtarët amerikanë kanë prezantuar raportin e parë të hollësishëm mbi rrezatimin në sipërfaqen e Marsit. Ai bazohet në të dhënat e mbledhura nga detektori i vlerësimit të rrezatimit, i cili është instaluar në Mars Rover "Curiosity", për 300 ditët e para të misionit.

Komisioni Shtetëror miratoi përbërjen e ekuipazhit të anijes kozmike "Soyuz TMA-11M", e cila do të niset për në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 7 nëntor, duke dërguar në SKN edhe pishtarin olimpik.

Sot është miratuar përbërja e ekuipazhit të anijes kozmike "Soyuz TMA-11M", e cila do të startojë drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 7 nëntor.

Astronauti Scott Carpenter, i cili u bë amerikani i dytë që fluturoi drejt kozmosit​​, ndërroi jetë në moshën 89-vjeçare, njoftoi gruaja e tij.

Raketën "Soyuz-FG" së bashku me anijen e pilotuar "Soyuz TMA-10M" i nxorrën nga kompleksi i montimit dhe testimit dhe i instaluan në platformën e startit në kozmodromin Bajkonur.

Aparati për uljen në Tokë i anijes kozmike "Soyuz TMA-08M" me kozmonautët rusë Pavel Vinogradov, Aleksandër Misurkin dhe astronautin amerikan Christopher Cassidy zbarkoi me sukses në Kazakistan.

Astronauti i NASA-s, Chris Cassidy, vuri re pranë Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) "një objekt të paidentifikuar fluturues" (disk fluturues, UFO).

Qendra ruse e Përgatitjes së Kozmonautëve ka shpallur konkursin për pyetjen më të mirë drejtuar ekuipazhit të Stacionit Kozmik Ndërkombëtar -37/38 (SKN).

Astronautët Christopher Cassidy dhe Luca Parmitano u detyruan të anulojnë daljen e sotme në kozmos të hapur ​​për shkak të zbulimit të ujit, që kishte depërtuar në skafandrën e astronautit italian.

Kthimi nga Stacioni Kozmik Ndërkombëtar (SKN) i anijes së pilotuar kozmike “Sojuz” do të shtyhet një ditë për shkak të kushteve të pafavorshme të motit, njoftuan në Qendrën e përgatitjes së kozmonautëve me emrin Gagarin.
Startimi i anijes kozmike ruse "Sojuz" me ekuipazh ndërkombëtar në bord për
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31