×
kozmonautika

Për shkak të problemeve teknike që lindën u shty lëshimi i satelitit të parë indian me motor kriogjenik (cryogenic).

Lëshimi i satelitit holandez të komunikimit SES-5 mund të rishtyhet, kësaj here
Ekuipazhi i anijes kozmike kineze "Shenzhou-9", e cila u nis më 16 qershor, u kthye shëndosh
Deri në fund të vitit 2012 Rusia pret të bjerë dakord me Izraelin për të ndërtuar në territorin e tij stacionin tokësor të sistemit rus të navigacionit satelitor GLONASS, njoftoi Kreu i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë "Roskozmos" Vladimir Popovkin.
Ndryshimet e afteve kohore të nisjes nga kozmodromi "Bajkonur" të raketëmbajtëses "Proton-M"
Në Iran po i afrohet përfundimit ndërtimi i një kozmodromi të ri. Kjo u njoftua nga Ministri i Mbrojtjes Ahmed Vahidi. Vendndodhja e kozmodromit nuk u saktësua.
Rusia kremton sot për të 50-ën herë me radhë Ditën
Për periudhën gjysmëshekullore të ekzistencës së kozmonautikës së pilotuar banorët e Tokës kanë kaluar në kozmos pothuajse 105 vjet. Që nga prilli i vitit 1961 në kozmos kanë qenë 520 veta.
Lëshimi i modulit të papilotuar kinez “Tiangong-1” do të realizohet në gjysm
Një mision të pazakontë do të duhet të kryejnë kozmonautët rusë Sergei Vollkov dhe Aleksandër Samokutiajev, të cilët punojnë aktualisht në obitë, gjatë daljes në kozmos të hapur të planifikuar për datën 3 gusht.
Njësia e kozmonautëve rusë këtë vit do të plotësohet edhe me pesë veta. Përzgjedhja e radhës e pretendentëve për përfshirjen në këtë grup do të shpallet së shpejti.
Presidenti rus Dimitri Medvediev dekoroi sot kozmonautët dhe astronautët e huaj me medaljet “P
Kozmonauti rus për shërbimin 6 mujor në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) merr mesatarisht nga 130 deri në 150 mijë dollarë, njoftoi Drejtuesi i segmentit rus të SKN Vladimir Sollovjov.
U ndërmorr përpjekja për të hedhur një fashë drite suplementare
Qendra ruse e përgatitjes së kozmonautëve që mban emrin Jurij Gagarin kremton 50 vjetorin e vet. Gjatë kësaj kohe trajnimet e parastartit i kanë kryer atje qindra kozmonautë dhe austronautë nga vende të ndryshme.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30