×
reshje

Të paktën dy vetë gjetën vdekjen dhe më shumë se 300 të tjerë janë lënduar në pjesën qendrore të Japonisë, mbi të cilën në natën e së shtunës vërshuan reshjet më të dendura dhe më intensive të borës në 13 vitet e fundit.

Niveli i lumit Amur në rajonin e qytetit rus Habarovsk të hënën në mëngjes ishte 6.57 m, duke thyer me këtë tregues maksimumin historik me 15 cm. Vetëm për 1 ditë niveli i ujit u ngrit deri në 17 cm.

Shirat e rrëmbyer që mbërthyen një sërë rajonesh veriore të Gjermanisë u bënë shkak për ngritjen e theksuar të nivelit të ujërave të lumit Elba.
Në Barnaul (në jug të Siberisë Perëndimore) pothuajse për plot 24 orë nuk po ndalojnë reshjet e bollshme të dëborës. Në qytet tashmë ranë 11,2 milimetra borë - norma dhjetë-ditore e reshjeve.
Në vende të ndryshme të Ballkanit mijëra njerëz kanë pësuar dëme të mëdha nga përmbytjet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31