×
përmbytje, Qershor 2013
Shirat e rrëmbyeshëm kanë shkaktuar përmbytje të mëdha në jugperëndim të Francës. Nga brigjet ka dalë lumi më i madh në rajon - Garonne.
Të paktën 130 persona kanë humbur jetën në pjesën veriore të Indisë si rezultat i përmbytjeve të shkaktuara nga shirat e rrëmbyer dhe të vazhdueshëm, njoftojnë autoritetet lokale.
Përmbytjet, të cilat po vazhdojnë për të dytën javë radhazi në Gjermani, kanë arritur deri në veri të vendit.
Shirat e mëdha kanë shkaktuar përmbytje dhe rrëshqitje të tokë
Si rezultat i shirave të dendur që ranë të dielën, që sapo kaloi, në Ardennes në juglindje të Belgjikës janë përmbytur disa qendra banimi. Pranë qytetit Verviers u pezullua qarkullimi automobilistik në disa autostrada të përmbytura nga uji.
Masa suplementare sigurie janë marrë në Kroaci në lidhje me rritjen e nivelit të ujit në lumin Danub.
Rryma e fuqishme e ujit çau digën në lumin Elba, pranë qytetit të Magdeburgut në pjesën lindore të Gjermanisë. Mijëra banorë u detyruan të braktisin shtëpitë e tyre.
Niveli i ujit në lumin Danub pranë kryeqytetit sllovak, Bratisllavë, ka arritur sot deri në 993 cm, duke tejkaluar me 2 cm nivelin e përmbytjes katastrofike të vitit 2002.
Sipas të dhënave të fundit, numri i personave që humbën jetë
Niveli i ujit të Danubit në Bratisllavë ka arritur deri në 971 cm dhe po vazhdon të rritet. Në të gjithë territorin e kryeqytetit sllovak është shpallur gjendja e jashtëzakonshme.
Rreth 10.000 banorë të qytetit të Bitterfeld në Bundesland-in gjerman të Sachsen-Anhalt po përgatiten për evakuim për shkak të kërcënimit të përmbytjeve.
Përmbytjet që kanë përfshirë Europën Qendrore, po avancojnë p
Pika kulminante e përmbytjeve në Pragë tashmë ka kaluar. Për kë
Njoftimet që vijnë nga Republika Çeke ngjasojnë me buletinet e përditshme të lajmeve nga frontet e luftës. "Niveli i ngritjes së ujit në lumin Vltava do të arrijë kulmin e vet të martën në mëngjes".
Për shkak të përmbytjeve të mëdha autoritetet çeke u detyruan
Ministri rus i Situatave të Jashtëzakonshme, Vladimir Puçkov, u ofroi ndihmën e Rusisë kolegëve evropiane për likujdimin e pasojave të përmbytjeve të rënda.
Mijëra njerëz në Evropën Qendrore janë larguar nga shtëpitë e tyre për shkak të kërcënimit të përmbytjeve.
Vera në Evropë filloi me tërbimin e paparë të forcës madhore. Si rezultat i përmbytjeve kanë gjetur vdekjen tashmë 4 persona, më shumë se 8 të tjerë konsiderohen ende si të zhdukur pa lënë gjurmë. Gjatë kësaj parashikimet e sinoptikëve nuk janë aspak ngushëlluese - shirat e dendur e të parreshtur do të vazhdojnë.
Niveli i ujit në qytetin e përmbytur bavarez të Passau e ka tejkaluar maksimumin historik. Qyteti, i cili shtrihet në vendin e bashkimit të tre lumenjve njëherazi - Danubit, Inn dhe Ilz - është prekur më tepër nga fatkeqësia natyrore.
Të paktën 4 persona kanë humbur jetën dhe rreth 8 të tjerë janë shpallur të zhdukur pa lënë gjurmë si pasojë e përmbytjeve të fuqishme në Europën Qendrore.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2013
1
2
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30