×
përmbytje, 2011
Kompleksi i kostruksioneve mbrojtëse e shpëtoi Shën Petersburgun nga përmbytja q
Cikloni atlantik “Patrik” ka sjellë një mot të stuhishëm në qytetin rus Shën Petersburg.
Për shkak të kushteve të pafavorshme të motit të hënë
Autoritetet e Tajlandës planifikojnë të pompojnë brenda 10 ditëve të ardhshme 5.5 miliardë metra kub ujë nga rrugët e Bangkokut me qëllim të shmangies së përmbytjes të pjesëve qendrore të tij.
Në jug të Norvegjisë janë bllokuar të gjitha autostradat, ka ndaluar qarkullimi i trenave. Shkak për këtë u bë përmbytja më e madhe në vend për këto 10 vitet e fundit.
Në Kinë, si pasojë e përmbytjeve dhe rrëshqitjeve të dheut, të shkaktuara nga shirat e rrëmbyeshëm gjetën vdekjen 54 veta.
Me sa duket nga të gjitha ky vit po përgatitet të sfidojë vitin e kaluar, i cili hyri në histori si rekordmen absolut përkatësisht fatkeqësive natyrore.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31