×
projektligjet

Kongresi i SHBA-së ka reduktuar programin e "tollonave ushqimorë" - një nga instrumentet më të famshme të mbështetjes së të varfërve në vend - me rreth 800 milionë dollarë në vit.

Autoritetet e Holandës po diskutojnë projekt-ligjin, i cili do t’i detyrojë të dënuarit me burg të paguajnë qira për qelitë e tyre të burgimit.

Deputeti i pavarur popullor i Verhovna Rada të Ukrainës Sergei Mishjenko regjistroi një projekt-ligj për ndryshimin e ligjit "Mbi Policinë", i cili parashikon eliminimin e njësive speciale të policisë.

Projektligji i mbështetur nga Shtëpia e Bardhë për ndalimin e diskriminimit në bazë të orientimit seksual apo identitetit gjinor në vendin e punës triumfoi mbi kundërshtimin e republikanëve në Senat.

Duma Shtetërore e Rusisë këtë javë do të shqyrtojë projektligjin presidencial, i cili parashikon kompensimin e dëmit të shkaktuar nga terroristët, për llogari të të afërmve të tyre.

Presidenti amerikan Barack Obama nënshkroi ligjin që rrit tavanin e borxhit dhe rifillon financimin e institucioneve shtetërore.

Në Këshillin e Lartë të Republikës Moldave Transnistria është miratuar një projektligj mbi flamurin e ri kombëtar: përveç atij të vjetër të kuq me një shirit të gjelbër, një çekiç dhe një drapër, supozohet të përdoret edhe flamuri rus me një shenjë dalluese në cep.

Asambleja Kombëtare Franceze (Dhoma e Ulët e parlamentit) miratoi sot përfundimisht projektligjin q
Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Francës - Dhoma e Ulët e Parlamentit - Claude Bartolone ka marrë një letër kërcënuese nga kundërshtarët e projektligjit për legalizimin e martesave të të njëjtit seks.
Dhoma e Lartë e parlamentit të Egjiptit miratoi të gjitha amendamentet në ligjin e ri mbi zgjedhjet, në përputhje me kërkesën e Gjykatës së Lartë Kushtetuese të vendit, njoftoi Kryetari i Dhomës Ahmed Fahmy.
Sejmi (Parlamenti) i Letonisë mbështeti në leximin e tretë projektligjin e hartuar nga Ministria e Financave për futjen në qarkullim në vend të valutës euro, njofton shërbimi për shtyp i parlamentit.
Presidenti i SHBA-ve Barack Obama nënshkroi projektligjin mbi buxhetin e mbrojtjes për vitin 2013 me një vëllim prej më shumë se 633 miliardë dollarë. Projektligji parashikon përdorimin e 527.5 miliardë $ si buxhet themelor të Pentagonit.
Dokumenti u miratua së fundmi nga të dyja dhomat e parlamentit rus në përgjigje
Presidenti rus Vladimir Putin ka deklaruar se do të nënshkruajë ligjin "Anti Magnitskij" si dhe
Në Administratën e Presidentit të Rusisë po shqyrtohet ligji i miratuar nga Këshilli i Federatës si kundërpërgjigje ndaj "Ligjit të Magnitskit", të miratuar në SHBA.
SHBA-ja synon të respektojë plotësisht të gjitha kushtet e marrëveshjes me Rusin
Shumica parlamentare në Dumën Shtetërore është e gatshme të mbështesë amendamentin mbi ndalimin e birësimit të fëmijëve rusë nga qytetarët amerikanë, deklaroi Zëvendëskryetari i Dumës Shtetërore, Sergei Neverov.
Rusia do t’i pëgjigjet projektligjit mbi "Listën e Magnitskit", të miratuar nga Senati Amerikan të enjten, duke i ndaluar hyrjen në vend shtetasve amerikanë, të cilët kanë shkelur të drejtat e njeriut.
Senati i Kongresit të SHBA-ve do të votojë sot për projektligjin që parashikon dhënien Rusisë të statusit të marrëdhënieve tregtare normale dhe për "Listën e Magnitskit".
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31