×
Letonia, 2011
Rusishtja mund të bëhet gjuhë shtetërore në Letoni. Banorët rusisht-folës të saj kanë mbledhur nënshkrimet e 10% të popullsisë në mbështetje të referendumit mbarëkombëtar.
KQZ-ja e Letonisë filloi mbledhjen e nënshkrimeve për zhvillimin e referendumit me qëllim të dhënies rusishtesh të statusit të gjuhës shtetërore.
Shumë banorë të Letonisë dhe Estonisë janë pa shtetësi, gjë
Shkollat ruse në Letoni janë krenaria e republikës, deklaroi në intervistën e vet dhënë kanalit televiziv lokal PRO100TV Këshilltarja e Presidentit Elina Egle.
Shkollat në gjuhën ruse janë shumë të rëndësishme për Letoninë, prandaj ato duhet të vazhdojnë punën. Një mendim të tillë shprehu Drejtori i Qendrës së gjuhës shtetërore të vendit Maris Baltinish.
Moska shpreh keqardhje në lidhje me faktin, se Riga pa kurrfarë shpjegimesh të shkaqeve hodhi posht
Punonjësit doganorë rusë ndaluan importin nga Letonia të sendeve prej metali me ngjyrë, në të cilat sfondi i rrezatimit radioaktiv e tejkalon nivelin e lejueshëm me 70 herë.ngarkesat ishin të kontaminuara me nuclide radioaktive Cobalt-60.
Në Dumën Shtetërore të Rusisë mendojnë, se të gjitha vendet
Rusishtja duhet të njihet si gjuhë e dytë zyrtare në Letoni njëlloj me
Raimonds Pauls është kompozitor sovjetik dhe letonez, Artist i Popullit i Bashkimit Sovjetik, Doktor nderi i Akademis
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31