×
legjislacioni, Qershor 2012
Ligji “Mbi marrëdhënien ndaj produkteve të qelizave biomjekësore” duhet të jetë prioritet, shpreh bindjen Ministrja e Shëndetësisë Veronika Skvortsova. Me këtë fushë të biomjekësisë lidhen shpresa të mëdha. Një punë e kualifikuar me produktet qelizore do të mund t’u vinte në ndihmë miliona pacientëve. Por edhe mjekësia vetë do të mund të shkonte përpara me hapa gjigantë.
Interesi ndaj aktiviteteve të protestës në shoqërinë ruse rezulton në rënie. Arsyeja konsiston në faktin se axhenda e mitingjeve dhe tubimeve, e propozuar nga liderët e opozitës jo parlamentare, e ka ezauruar tashmë efektin e vet.
Ministria e Shëndetësisë e Rusisë ka llogaritur që projektligji kundër duhanit të sillet në qeveri brenda afateve të përcaktuara, pra deri më 1 nëntor. Ai u paraqit nga Ministria e Shëndetësisë në Qeveri më 20 maj. Por dokumenti u kthye mbrapsht me kërkesën për të ripunuar disa nuanca të veçanta.
Në apartamentet e disa udhëheqësve të opozitës jo parlamentare, organizatorëve dhe pjesëmarrësve të mitingut të 6 majit në Sheshin Bollotnaja në Moskë të hënën u zhvilluan kontrolle.
Presidenti Putin nënshkroi "Ligjin e ri për mitingjet". Shkelësit e rendit, gjatë zhvillimit të aktiviteteve masive po ashtu si dhe organizatorët e tyre, janë të kërcënuar tani me gjoba shumë të rënda. Opozita, siç dhe pritej, është e pakënaqur nga risitë.
Vladimir Putin nënshkroi ligjin që rreptëson dënimet për shkeljet e ndryshme në mitingje dhe rregullon aspektet e zhvillimit të tyre. Për këtë njoftoi të premten vetë Presidenti në mbledhjen kushtuar zhvillimit të sistemit gjyqësor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2012
1
2
3
4
5
6
7
9
10
12
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30