×
legjislacioni, 2011
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev komentoi demonstratat masive që u zhvilluan në qytetet ruse të shtunën e kaluar, më 10 dhjetor. Dhjetëra mijëra njerëz protestuan gjoja për shkeljet e shumta të supozuara në zgjedhjet parlamentare.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev deklaroi se të gjitha shkeljet, që patën vend gjatë zhvillimit të zgjedhjeve për Dumën Shtetërore, duhen të hetohen medoemos dhe të merren vendime ligjore.
Bashkësia ndërkombëtare shpreh preokupim serioz në lidhje me përpjekjet e
Presidenti rus Dimitri Medvediev nënshkroi ligjin federal sipas të cilit qytetarët do të mund të paguajnë para afatit kreditë e marra pa paguar gjobat. Për këtë është e domosdoshme vetëm të paralajmërohet kreditori 30 ditë përpara.
Këtë vit nga territori i Rusisë për shkelje të ligjislacionit të
Një nga kompanitë më të mëdha të naftës të Rusisë - “Lukoil” - pranoi vendosjen e çmimeve të larta monopoliste të karburantit të automjeteve, deklaroi Nënkryetari i Shërbimit Federal Antimonopol (FAS) të Rusisë Anatoli Gollomollzin.
Në Rusi u krijua Komisioni Ndërdikasterial për luftën kundër ekstremizmit. Sot Komisioni zhvilloi mbledhjen e vet të parë, në të cilën u diskutuan ngjarjet e fundit tragjike në Norvegji.
Në Rusi hyri në fuqi ligji që bën më të rrepta kërkesat ndaj mbrojtjes së të dhënave personale.
Parlamenti rus miratoi ligjin që u lejon anijeve nën flamurë të huaj të lundrojnë në liqenet dhe lumenjtë e Rusisë për qëllime sportive, kulturore dhe njohëse (ekskursione).
Danimarka, e cila konsiderohet si një nga vendet më demokratike të Bashkimit Evropian, miratoi ligjin që ka për qëllim deportimin e emigrantëve të cilët kanë kryer vepra penale.
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev nënshkroi ligjin mbi rregullin e vendosjes në Rusi të niveleve të rrezikut terrorist, njoftoi shërbimi i shtypit i Kremlinit.
Niveli i lartë i korrupsionit në Rusi shpjegohet me dy faktorë kryesorë: kontrollin e tepërt të shtetit mbi biznesin dhe papërsosmërinë e ligjit të prokurorimit shtetëror.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31