×
klerik, 2012
Ministria e Financave të Greqisë u zbuloi llogari bankare dy mitropolitëve të Kishës Orthodhokse greke, në të cilat janë depozituar shuma të mëdha parash me vlerë prej disa milionë eurosh, të papërmendura në deklarimet tatimore.
Peshkopi i qytetit Iquique të Kilit Marco Antonio Ordenes Fernandez hoqi vullnetarisht rasën e vet të klerikut për shkak të akuzave për ngacmime seksuale dhe homoseksuale, të ngritura nga një djalosh 15-vjeçar që punonte në altar.
Prift katolik u bë kleriku i parë në SHBA, i cili u gjet fajtor dhe u dënua për fshehjen e rasteve të abuzimit me fëmijët nga ana e personave klerikë. Në burg ai do të kalojë të paktën tre vjet.
Në lidhje me çështjen e atentatit të ndërmarrë kundër Myftiut të Republikës ruse të Tartarstanit dhe vrasjen e Zëvendësit të tij në Kazan janë arrestuar katër të dyshuar.
Myftiu i Tartarstanit Ildus Faizov u plagos, kurse zëvendësi i tij u vra. Makina e
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31