×
besimtarët

Dhjetra gra suedeze të besimeve të ndryshme kanë postuar në Internet fotografi, në të cilat ato kanë dalë me ferexhe (hixhabë).

Papa Françesku po ndiqet me interes të gjallë jo vetëm prej katolikëve të mbarë botës, por edhe nga orthodhoksit. Sidomos ata që ndodhen fare pranë Vatikanit. Besimtarëve që frekuentojnë Kishën ruse të Shën Katerinës, e cila ndodhet vetëm disa kilometra nga Katedralja e Shën Pjetrit, Papa Françesku u imponon vetëm ndjenja dhe emocione pozitive.
Në Rusi po vazhdojnë Kërshëndellat e Krishtlindjeve. Ditën e dytë të festimit të Lindjes së Krishtit i thuren lavde Hyjlindëses.
Besimtarët orthodhoksë të Rusisë presin sot festën e quajtur Soçelnik (natën e vigjiljes së Krishtlindjeve dhe të pagëzimit), ditë e veçantë kjo në prag të Krishtlindjeve.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31