×
Dielli, 2012
Më 22 tetor nga Dielli u shkëput një valë e fortë plazme. Astronom
Shkencëtarët skocezë menduan një mënyrë radikale për të luftuar ngrohjen globale. Ata sugjerojnë të mbulohet një pjesë e dritës së diellit që bie në tokë me një re gjigande pluhuri. Pluhuri mund të përftohet nga një asteroid, duke instaluar në të një top elektromagnetik. Ai do të thërrmojë substancën përbërëse të tij, do të hedhë fashën e pluhurit dhe njëkohësisht do ta detyrojë asteroidin të lëvizë në pikën e nevojshme.
Në ditët e ardhshme Toka do t’i nënshtrohet të ashtuquajturë
Rajoni gjigant aktiv, i formuar në Dielli disa javë më parë, në ditë
Shpërthimi më i fuqishën në Diell gjatë pesë viteve të
Shpërthimi më i fuqishëm X-ray, që nga gushti i vitit 2011, ndodhi natën e së mërkurës në Diell.
Në Diell ndodhi shpërthimi më i fuqishëm në muajin e fundit. Ai u fiksua nga aparaturat e laboratorit kozmik të NASA-s.
Në bazën e Forcave Ushtarake Ajrore të Shteteve të Bashkuara Vandenberg (Kaliforni) të
Satelitët shkencorë të NASA-s kanë regjistruar më 22 janar një shpërthim të fuqishëm në Diell, i cili u shoqërua me hedhje të masës koronare.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
31