×
Toka, Tetor 2013

Një shpërthim me fuqi të madhe ndodhi këtë natë në Diell. Burimi i tij është zona aktive 1875, njoftoi Instituti i Gjeofizikës së Aplikuar të Shërbimit Hidrometeorologjik rus.

Të premten dhe të shtunën më 25 dhe 26 tetor të vitit 2013, në Tokë pritet të ketë stuhi magnetike.

Një asteroid, gjatësia e të cilit është më e madhe se 400 metra, mund të bjerë në Tokë në vitin 2032.

Sipas parashikimit të shkencëtarëve francezë, popullsia e Tokës deri në vitin 2050 do të arrijë shifrën 10 miliardë. Popullsia e Afrikë do të dyfishohet, popullsia e Amerikës do të kalojë miliardin, ndërsa ajo e Europës, në të kundërt, do të reduktohet. Kjo do të sjellë një riorganizim politik të botës dhe luftën për burimet në shterim.

Numri i njerëzve në Tokë deri në vitin 2050 do të rritet, duke arritur shifrën 9 miliardë e 731 milionë njerëz, thuhet në raportin e publikuar të mërkurën nga Instituti Kombëtar francez i Studimeve Demografike.

Në orbitat e satelitëve artificialë të Tokës si dhe më parë mbeten 45 nga 158 aparatet kozmike të telekomunikacionit të tipit "Mollnja", 12 prej tyre duhet të bien gjatë 17 viteve të ardhshme, dhe për më tepër njëri prej tyre mund të pushojë së ekzistuari më 1 janar të vitit të ardhshëm, njoftuan në Korporatën Ndërshtetërore Aksionere "Vimpel".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
31