×
Toka, 2011
Hëna nuk është i vetmi satelit natyral i Tokës, ajo në të vërtetë ka shumë të tillë. Megjithatë këta satelitë rrotullohen rreth planetit tonë përkohësisht.
Jashtë Sistemit tonë Diellor u zbuluan dy planete të krahasueshme për nga përmasat e veta me Tokën, të cilët rrotullohen rreth një ylli të ngjashëm me Diellin.
Stacioni ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” do të bjerë në Tokë nga 6-19 janar.
“Stuhia e protoneve”, që filloi të shtunën në mbrëmje, dhe
Stacioni ndërplanetar rus “Phobos-Grunt”, i cili nuk arriti të dilte dot në trajektoren
Nesër Toka mund të përfshihet nga një stuhi e fuqishme magnetike. Anomalia magnetike u shkaktua nga shpërthimet e fuqishme në Diell që kanë ndodhur më 6 nëntor.
Asteroidi me përmasa sa një aeroplanmbajtëse anashkaloi fatmirësisht Tokën. Këtë natë ai iu afrua planetit tonë në distancën minimale - 325.000 kilometra.
Tokës sot do ti afrohet një asteroid me diametër 500 metra. Fluturimin e këtij objekti kozmik po e ndjekin me vemendje të përqendruar specialistët e NASA-s.
Banori i 7-miliardtë i Tokës doli në dritë në të gdhirë të 31 tetorit, ndërsa më saktë, më 00.02 sipas orës lokale. Ai u bë foshnja djalë që u lind në qytetin e Kaliningradit (zona veriperëndimore e vendit).
Po vazhdon sezoni vjeshtor i rënies së yjeve. Në natën e 21 tetorit Toka kaloi nëpër “dushin” meteor të Orionidës. Toka kalon nëpërmjet tij dy herë në vit - në maj dhe në tetor.
Shkencëtarët britanikë përpiluan listën e vendeve që do t
Gjurmët e një komete të panjohur deri tani për astronomët, e
Popullsia e Tokës do të arrijë në 9 miliardë njerëz aty
Në mars banorët e Tokës do të bëhen dëshmitar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31