×
zbulimi, Tetor 2013

Ish-agjenti i CIA-s dhe NSA-së amerikane Edward Snowden u përcolli mediave materiale të reja.

Autoritetet amerikane kanë siguruar Sekretariatin e OKB-së se shërbimet amerikane të zbulimit nuk monitorojnë dhe nuk do të kryejnë mbikëqyrjen e kanaleve të komunikimit të kësaj organizate botërore.

Kreu i Komitetit të Senatit të SHBA-së për Zbulimin, Dianne Feinstein, bëri thirrje për një rishikim të gjerë të operacioneve të zbulimit, të ndërmarra nga Shtetet e Bashkuara.

Presidenti amerikan Barack Obama dhe Kancelarja gjermane Angela Merkel ranë dakord të mërkurën gjatë një bisede telefonike të zhvillojnë bashkëpunimin mes shërbimeve të inteligjencës, njoftoi Shtëpia e Bardhë.

Kreu i shërbimit të zbulimit të Arabisë Saudite, Princi Bandar bin Sultan, në bisedën e zhvilluar me një sërë diplomatësh perëndimorë deklaroi se vendi i tij së shpejti do të ndryshojë rrënjësisht politikën e jashtme, duke rishikuar marrëdhëniet e veta me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sot u bë e ditur mbi dorëzimin atij edhe të një çmimi tjetër - nga Shoqata me emrin Sam Adams.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
25
26
27
28
30