×
tregtia, 2012
Siç deklaroi sot në mbledhjen e Komisionit për Bashkëpunimin Tekniko-Ushtarak Presidenti rus Vladimir
Siguria ushqimore, rritja e gatishmërisë në situata emergjente dhe zhvillimi i tregtisë shumëpalëshe, këto do të jenë temat që do të diskutojnë ditën e mërkurë në Vladivostok ministrat e jashtëm dhe ministrat e tregtisë të 21 shteteve dhe rajoneve, pjesë përbërëse e Bashkëpunimit Ekonomik Euroaziatik (Asia-Pacific Economic Cooperation, APEC).
Armatimet amerikane po thyejnë rekorde përkatësisht vëllimit të eksporteve. Sipas të dhënave të Shërbimit të Hulumtimeve të Kongresit amerikan, në vitin e kaluar amerikanët kanë shitur armë për më shumë se 66 miliardë $ dhe me këtë tregues zunë tre të katërtat e tregut botëror.
Përpjekja për të përpunuar masa të përbashkëta mbi ndërprerjen e xhiros së tregtisë së paligjshme të armëve është praktikisht e pamundur, përderisa kjo degë është kryesisht fushë veprimi e politikës së madhe. Kësisoj e komentuan ekspertët rusë mosarritjen e rezultatit në Konferencën e OKB-së mbi përpunimin e një traktati për tregtinë e armëve.
A do të bëhet vallë më e lirë vera e importuar? Ekspertët rusë vlerësojnë se në ç’mënyrë do të ndikojë hyrja e Rusisë në OBT në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në radhë të parë, vetëkuptohet, se hyrja në OBT do të ndikojë në mundësitë e tërheqjes së investimeve të huaja në vend.
Krijimi i marrëdhënieve normale tregtare me Rusinë, pas shfuqizimit të amendamentit Jackson-Vanik, do
Qeveria në mbledhjen e afërt të 7 qershorit do të shqyrtojë protokollin e
Një nga kushtet më të rëndësishme për integrimin e vendeve
Forcat speciale detare izraelite ndaluan një anije spanjolle tregtare 160 milje nga brigjet e vendit. Forcat speciale zbarkuan në bordin e anijes për të kontrolluar ngarkesën. Ekziston dyshimi se anija ka transportuar armë në Gaza.
SHBA-të bënë ankimin e radhës ndaj Kinës në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Këtë herë, për rreptësimin e kuotave të metaleve të rralla destinuar për eksport.
Administrata e SHBA i deklaroi edhe një herë Kongresit për domosdoshmërinë e
India është e gatshme për ti ofruar Iranit një sasi të madhe gruri dhe produktesh të tjera ushqimore, pavarësisht nga sanksionet e Perëndimit. Për këtë njoftoi Zëvendësministri i Tregtisë i Indisë Rahul Khullar.
Qeveria japoneze njoftoi mbi evidentimin e deficitit tregtar në vend për herë të parë që nga viti 1980.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31