×
aviacioni, Qershor 2013
Prodhuesit e avionëve të Rusisë dhe Austrisë arritën në marrëveshje për zhvillimin e përbashkët dhe prodhimin serik të avionëve të vegjël për pasagjerë. Marrëveshja u arrit në Sallonin ndërkombëtar të teknikës së aviacionit "Le Bourget" në Francë.
Salloni më i vjetër ndërkombëtar i teknikës së aviacionit dhe asaj kozmike në Le Bourget të Francës për të pesëdhjetën herë me radhë po hap qiellin e vet për mysafirët e huaj. Mbi risitë që do t’u demonstrohen shikuesve në këtë Sallon Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" i treguan ekspertët.
Në këtë Sallon do të marrin pjesë më shumë se 3.000 kompani nga 44 vende. Midis tyre janë Rusia, Britania e Madhe, Gjermania, India, Italia, Kina, SHBA-ja, Ukraina dhe Franca. Ekspozitat më të mëdha do të prezantohen nga Franca (1040 organizata) dhe SHBA-ja (350 organizata).
Më 11 qershor punonjësit e shërbimeve të kontrollit të trafikut ajror n
Vullkani Shiveluç, i cili u aktivizua në Kamçatkë, volli 3 shtylla gazi me hi, lartësia e më të madhit prej tyre arriti treguesin 9 km mbi nivelin e detit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
14
15
16
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30