×
India, Dhjetor 2011
Në vitin 2011 India vazhdoi të ruajë pozita kryesuese në importet globale të armëve, njofton Qendra për Analiza të Tregtisë Botërore të Armëve (TSAMTO).
India do të blejë nga Rusia suplementarisht edhe 42 aeroplanë të modernizuar gjuajtës të tipit Su-30MKIs.
Realizimi i provave të raketës kruz supersonike “BrahMos” në Detin Balltik nga bordi
Busti prej bronzi i kozmonautit të parë të planetit Juri Gagarin u vendos në territorin e Qendrës ruse të Shkencës dhe Kulturës në qytetin Trivandrum të shtetit indian Keralam. Autor i këtij monumenti është skulptori Aleksei Leonov.
Ministria e Mbrojtjes e Indisë njoftoi sot mbi lëshimin e suksesshëm të raketës balistike “Agni-1”, të destinuar për verifikimin e gatishmërinë luftarake të forcave kombëtare të frenimit bërthamor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
2
3
4
5
6
8
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31