×
prodhimi
Niveli më i lartë i prodhimit të naftës në historinë e ekonomisë ruse - 10.4 milionë fuçi në ditë - u arrit nga kompanitë kombëtare të naftës në vitin 2012.
Uzina në Osetinë e Veriut e para në vend filloi prodhimin e biokarburantit për automobilat. Bioethanoli tani për tani nuk gëzon ndonjë popullaritet të madh në mes të shoferëve dhe kushton gati po aq sa dhe benzina e zakonshme.
Shitjet e automobilave të lehtë në Federatën Rusi aty nga viti 2018 mund të rriten deri në 3.5 milionë njësi, njoftoi Drejtori i departamentit të Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik Dimitri Levçenko.
Një nga Kompanitë më të vjetra franceze “Renault” planifikon të zgjerojë
Koncerni Continental - lideri i tregut evropian të gomave për automobilat e lehtë - do të
Në ditën e parë, pas heqjes së embargos mbi eksportet e drithërave, nga Rusia u eksportuan më shumë se 1 milion e 100 mijë ton. Për këtë njoftoi sot Zëvendëskryeministri i parë Viktor Zubkov.
Botimi "Rossijskaja gazeta" njofton mbi ndryshimet që kanë ndodhur në rregullat e industrisë së montimit në Rusi.
Vitin e kaluar Rusia u bë vendi i vetëm i BRIK-ut (Brazili-Rusia-India-Kina), tregu i makinave t
Eksperti qeveritar, ekonomisti Vladimir Mau kritikon një nga masat antikrizë dhe pikërisht, mbështetjen e ndërmarrjeve sistemformuese, pra, atyre të mëdha.
Nënkryeministri dhe përfaqësuesi fuqiplotë i presidentit në qarkun federal Veri-Kaukazian Aleksandër Hlloponin ka ndërmend në një kohë të shkurtër të përpunojë programin kompleks të zhvillimit ekonomik të tij.
Drejtori i Shërbimit Federal të Rusisë për kontrollin mbi trafikimin e drogës Viktor Ivanov nuk është i kënaqur nga përpjekjet e NATO-s në luftën kundër prodhimit të drogës në Afganistan.
Nënkryeministri i parë Viktor Zubkov shpreson shumë se numri i kontratave të nënshkruara këtë vit për furnizimin e prodhimeve ruse në vendet europiane nuk do të jetë më i vogël se sa gjatë viteve të mëparshme.
Në vitin 2009 Rusia ia la SHBA-s vendin e liderit botëror në sferën e prodhimit të gazit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31