×
Izraeli, Mars 2011
Rrugët e rifillimit të dialogut palestinezo-izraelit do të diskutojnë sot në Moskë Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev dhe Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu.
Biniamin Netanjahu fillon vizitën e vet në Moskë, gjatë së cilës ai do të takohet me Presidentin e Rusisë Dimitri Medvediev. Shërbimi i shtypit i Kremlinit njoftoi, se negociatat do të zhvillohen më 24 mars.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev deklaroi, se Moska do të vazhdojë përpjekjet e saj për rregullimin e konfliktit palestinezo-izraelit pavarësisht nga ndërlikimi i theksuar i situatës në rajon.
Rusia shpreh shqetësimin e vet për përplasjet e armatosura në rajonin e
Duke shfrytëzuar autoritetin që gëzon në vendet arabe dhe marrëdhëniet miqësore me Izraelin, Rusia është e gatshme të kontribuojë në çështjen e rifillimit të dialogut palestinezo-izraelit.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev do të takohet më 24 mars me Benjamin Netanyahu gjatë vizitës së punës të Kryeministrit të Izraelit në Federatën Ruse, njoftoi shërbimi i shtypit i Kremlinit.
Moska i bën thirrje Izraelit të përmbahet nga vazhdimi i veprimtarisë së  ndërtimit të pikave hebree të banimit në territoret palestineze.
Rusia dhe Europa janë të bindura, se situatat konfliktuese në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut nuk duhet të justifikojnë zgjatjen e procesit të rregullimit të konfliktit izraelito-palestinnez, deklaroi Kreui MPJ i Rusisë pas negociatave  me homologun e vet holandez Uri Rozental.
Rusët fituan në konkursin për ndërtimin e memorialit për nder të fitores së Ushtrisë së Kuqe mbi fashizmin dhe lirimin e hebrenjve nga kampet e përqëndrimit në Izrael.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31