×
kryetar

"Unë do të sugjeroja për t’iu drejtuar Komisionit të Venecias me lutjen për të vlerësuar legjitimitetin e qeverisë në Ukrainë dhe legjitimitetin e vendimeve të marra nga këto autoritete pushtetore", - deklaroi sot Kryetari i Dumës Shtetërore të Federatës Ruse Sergei Narrishkin (Sergey Naryshkin). Përveç kësaj, ai njoftoi mbi krijimin e një grupi pune për të vlerësuar vendimet e Dumës Shtetërore në lidhje me Ukrainën.

Kryetari i Parlamentit ukrainas Vladimir Ribak (Volodimir Rybak) të shtunën paraqiti kërkesën për dorëheqje.

"Në Lojrat Olimpike Dimërore në Soçi duhen pritur rekorde të reja, për atletët këtu janë krijuar të gjitha kushtet, dhe kjo duhet t’i motivojnë ata për të arritur rezultatet më të mira", - tha Kreu i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON/IOC), Thomas Bach.

Komisioneri Evropian për Tregtinë e Brendshme dhe ish-Ministri i Jashtëm i Francës Mishel Barnier deklaroi se është i gatshëm për të pretenduar për postin e kreut të ardhshëm të Komisionit Evropian.

"Zëri i Rusisë" është një masmedia me shumëllojshmëri gjuhësh (multilanguages), një platformë ku njerëz të ndryshëm kanë të drejtë të shprehen në shumë gjuhë, theksoi Kryetari i kompanisë radio transmetuese Andrei Bistrickij në një intervistë me kanalin televiziv polak TVP (Telewizja Polska S.A., TVP Info).

Krytari i përkohshëm i bashkisë së kryeqytetit Sergei Sobjanin pas numërimit të 100% të fletëve të votimit grumbulloi 51,37% të votave në zgjedhjet për Kryetarin e Bashkisë së Moskës, Aleksei Navalni - 27,24%, njoftoi Komisioni i zgjedhjeve i qytetit të Moskës.

Parlamenti i Ukrainës refuzoi të shqyrtonte në mbledhjen e sotme kërkesën e Kryetarit të Verkhovna Rada (Parlamentit ukrainas) Vladimir Litvin për dorëheqje.
Në dhjetor Rusia do të kryesojë Këshillin e Sigurimit të OKB-së. Përfaqësuesi i Përhershëm i Federatës Ruse në OKB Vitali Çurkin do të zëvendësojë sot në postin e Kryetarit portugezin José Cabral.
Rritja e ekonomisë ruse për vitin në vazhdim, pavarësisht nga pasojat e r
Negociatat palestinezo-izraelite do të rifillojnë në qoftë se Izraeli  do të ndërpresë përkohësisht veprimtarinë e ndërtimit të pikave të reja hebree të banimit në territoret arabe të pushtuara prej tij.
Kreu i ri i zgjedhur rishtas i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës (PACE) Mevlut Cavusoglu deklaroi, se vendi i vizitës së tij të parë në postin e ri do të bëhet Rusia.
Kryetar i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës (APKE) në mbledhjen e sesionit dimëror u zgjodh Kreu i delegacionit turk Mevlut Çavushoglli. Më parë Asamblenë e drejtonte Luis Maria de Puch. Rusia e mbështeti kandidaturën e Çavushogllit.
Delegacioni rus në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës (APKE) do
Spanja, e cila mori në duart e veta më 1 janar kryesimin në BE, e quajti luftën kundër terrorizmit detyrë prioritare, njoftuan përfaqësuesit e Komisionit Europian.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30