×
ndërmjetësuesit ndërkombëtarë, 2012
Moska bën thirrje për zhvillimin e një takimi në rang ministrash të
"Gjashtëshja" e ndërmjetësuesve ndërkombëtarë (Rusia, Britania, Kina, SHBA
Raundi i ri dhe, ndoshta, vendimtar i bisedimeve mbi çështjen bërthamore të Iranit duhet të mbahet para fundit të gushtit. Është krejtësisht e qartë, se dështimi i tij mund të bëhet një argument me peshë për ata që favorizojnë zgjidhjen ushtarake të problemit në fjalë.
I Dërguari i posaçëm i OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe Kofi Annan propozoi të ftohen përfaqësuesit e Iranit në Gjenevë për të marrë pjesë në takimin ndërkombëtar mbi Sirinë më 30 qershor.
Në Uashington besojnë se tani nuk është koha për të rifilluar bisedimet gjashtë-palëshe mbi çështjen bërthamore të Koresë së Veriut.
Përfaqësuesi Special i OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe për Sirin
Raundi i rradhës i negociatave të "6-shes" së ndërmjetësve ndërkombëtarë me Iranin për programin e tij bërthamor fillon sot në Bagdad.
Rusia, SHBA, Britania e Madhe, Franca, Kina dhe Gjermania po përgatiten për zhvillimin e raundit më të rëndësishëm të negociatave me Teheranin mbi çështjen e programit të tij bërthamor. Në mediat perëndimore takimin e ardhshëm e kanë quajtur si shansin e fundit për diplomacinë. Ndërkohë Rusia kujtoi sërish mbi palejueshmërinë e zgjidhjes së saj me rrugë ushtarake.
Në Teheran sonte natën mbërriti delegacioni i inspektorëve të Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA). Për dy ditë palët do të diskutojnë programin bërthamor të Iranit.
Sot në Moskë do të zhvillohen konsultimet ruso-koreanojugore për çështjen bërthamore të Koresë së Veriut.
Irani shprehet i gatshëm për negociata serioze me “gjashtëshen” e ndërmjetësve ndërkombëtarë (5 anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së plus Gjermania).
Irani shprehet i gatshëm për të rifilluar bisedimet mbi programin e vet bë
Takimi i parë për 15 muajt e fundit i përfaqësuesve të
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31