×
programi bërthamor, 2012
Irani i kërkoi Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA)
Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike nuk është ende në gjendje të përcaktojë natyrën e programit bërthamor të Iranit, konkretisht - praninë apo mungesën e komponentit ushtarak, njoftoi ditën e enjte kreu i organizatës Yukiyu Amano.
Irani shprehet i gatshëm për të rifilluar bisedimet mbi programin e tij bërthamor në fund të gushtit. Për këtë deklaroi Përfaqësuesja e Lartë e BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri Catherine Ashton.
Shefi i Pentagonit Leon Panetta nuk ka ndërmend të diskutojë me udhëheqësit e Izraelit planet për dhënien e goditjeve mbi Iranin.
Ndalimi i BE-së për importet e naftës bruto nga Irani pati efekt. Për këtë deklaruan ekspertët ndërkombëtarë gjatë një tryezë të rrumbullakët të organizuar nga ana e Radiokompanisë"Zëri i Rusisë". Irani ka filluar të negociojë për programin e tij bërthamor.
Irani është në gjendje të grumbullojë materiale të mjaftueshme për t
Bisedimet midis “gjashtëshes” ndërmjetësuese (SHBA-të, Rusia, Kina, Franca, Britania e Madhe dhe Gjermania) dhe Iranit do të zhvillohen në Stamboll, më 13-14 prill. Aktualisht palët po formulojnë në mënyrë publike pozicionet e tyre negociuese.
Shtetet anëtare të BE-së morrën vendimin për ta afruar nga data
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31