×
Sahalini, 2013

Festivali i 3-të Ndërkombëtar i Filmit "Skaji i botës" (ndryshe "Fundi i Botës") startoi sot në Juzhno-Sahalinsk - qendra administrative e ishullit Sahalin që ndodhet në Lindjen e Largët të Rusisë.

Fëmijët nga prefektura japoneze e Fukushimës, ku dy vjet më parë si pasojë e një tërmeti të pasuar nga cunami ndodhi një avari e madhe në centralin bërthamor, mbërritën për pushime në ishullin e Lindjes së Largët të Rusisë - Sahalin.

Presidentin rus Vladimir Putin, në një takim kushtuar zhvillimit të rajonit, bëri thirrje për ta shndërruar Sahalinin në një qendër energjetike të klasit botëror. Kryetari i shtetit beson se rritja e prodhimit të hidrokarbureve duhet të shoqërohet me vënien në shfrytëzim të ndërmarrjeve dhe uzinave të reja moderne të naftës e të gazit dhe aktivizimin e industrisë kimike.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31