×
lider, Mars 2013
Koalicioni Kombëtar opozitar i Sirisë refuzoi të pranojë dorëheqjen e Presidentit t
Lideri i separatistëve kurdë Abdullah Oçalan, i cili po vuan dënimin me
Xi Jinping u zgjodh Kryetar i Republikës Popullore të Kinës (RPK) në sesionin e Kongresit Kombëtar të Përfaqësuesve Popullorë të mandatit të 12-të, që u mbajt në Pekin. Ky është një nga tre postet më të larta shtetërore në Kinë. Dy të tjerat - të Sekretarit të Përgjithshëm të Partisë Komuniste të Kinës dhe të Komandant Suprem - shoku Xi Jinping i zuri në nëntor të vitit të kaluar. Me fjalë të tjera, tani në duart e tij është përqendruar i gjithë pushteti në Kinë.
Kandidatura e Xi Jinping u miratua nga deputetët e sesionit të parë të Kongresit Kombëtar të Përfaqësuesve Popullorë të mandatit të 12-të në kryeqytetin kinez, Pekin.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
26
27
28
29
30
31