×
Turqia, Janar 2012
Turqia, e cila është anëtare e NATO-s, nuk do t’i vërë në dispozicion Aleancës së Atlantikut të Veriut territorin e vet për dhënien e goditjeve ushtarake mbi Iranin, deklaroi Ministri i Jashtëm i Turqisë Ahmet Davutoğlu.
Në përgjigje të miratimit nga Parisi të ligjit mbi gjenocidin armen, Turqia deklaroi se
Turqia do të marrë masa të rrepta në përgjigje të miratimit në Francë të ligjit mbi dënimin për mohimin e gjenocidit armen.
Turqia e siguroi Iranin se sistemi i mbrojtjes antiraket (MAR) i NATO-s në Evropë nuk është i drejtuar kundër tij.
Midis Parisit dhe Ankarasë shpërtheu një skandal i ri në prag të diskutimit më 23 janar në Senatin e Francës të projektligjit që kriminalizon mohimin e gjenocidit armen nga turqit në vitin 1915.
Turqia vuri në veprim stacionin e radiolokacionit (radarin) të paralajmërimit të hershëm
Në Turqi u arrestua ish Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ushtrisë Ilker Basbug. Ai është akuzuar për komplotimin e një grushti shteti, krijimin e organizatës terroriste dhe kryesimin e saj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
21
22
23
26
27
28
29
30
31