×
kompensimi

Kompania e aksesoreve të çmuara Tiffany & Co do t’i paguajë prodhuesit zviceran të orave Swatch Group 499 milionë $ si kompensim për dështimin e planeve të përbashkëta të biznesit.

Ministria e Jashtme e Polonisë vendosi t’i drejtohet Këshillit të Ministrave me kërkesën për akordimin e fondeve me qëllim të mbulimit të dëmeve të shkaktuara Ambasadës ruse gjatë "Marshimit të Pavarësisë" më 11 nëntor të këtij viti, njoftoi të mërkurën Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme polake, Marcin Wojciechowski.

Autoritetet e Rumanisë kanë njohur dështimin e projektit të tubacionit të gazit "Nabucco West", duke kërkuar nga partnerët perëndimorë që t’ju kthejnë atyre shumën prej 23 milionë dollarësh të shpenzuar për projektin.

Parlamenti iranian ka ndërmend t’u kërkojë SHBA-së dhe Britanisë së Madhe kompensim për dëmin e shkaktuar si pasojë e organizimit të grushtit të shtetit në vitin 1953, gjatë të cilit në vend u kthye i mërguari më parë Shahu Mohammad Reza Pahlavi.

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut njohu faktin e shkeljes së drejtave të mbrojt
Jo më pak se 350 banorë të Prefekturës së Fukushimës, t
Senati amerikan e miratoi kërkesën e Barack Obama-s për dhënien e
Një grup pune i Ministrisë së Financave të Greqisë kërkon nga Gjermania
Pasagjerëve të kompanive ajrore të vendeve të Bashkimit Evropian, vonesa e fluturimeve të
Kompania operatore e centralit bërthamor "Fukushima-1" Tokyo Electric Power (TEP) do t’i paguajë qeverisë së Japonisë 12.5 miliardë dollarë për punën për inkontanimin e tokës radioaktive.
Autoritetet kineze njoftuan mbi marrëveshjen për t’i paguar kompensim monetar një gruaje
Autoritetet gjermane do t'u paguajë kompensime 80 mijë hebrenjve nga ish-Bashkimi Sovjetik (BS), që i mbijetuan Holokaustit. Qeveria dhe Komisioni për paditë materiale hebreje kundër Gjermanisë morri vendimin që të caktojë 245 milion euro për këtë qëllim.
Parlamenti në Egjipt ra dakort të paguajë kompensim për viktimat e përleshjeve gjatë demonstrave kundër ish Presidentit të vendit Hosni Mubarak.
Eksperti qeveritar, ekonomisti Vladimir Mau kritikon një nga masat antikrizë dhe pikërisht, mbështetjen e ndërmarrjeve sistemformuese, pra, atyre të mëdha.
Sberbanka e Rusisë i paraqiti gjigandit amerikan të automobilave "General Motors" një llogari shumëmilionëshe dëmshpërblimi për marrëveshjen e prishur në lidhje me ujdinë e shit-blerjes së kompanisë gjermane të automobilave Opel.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30