×
financat, 2011
500 miliardë euro - një kredi e tillë e Bankës Qendrore Evropiane (BQE) për bankat evropiane, madje për 3 vjet si dhe nën 1%, është një dhuratë me të vërtetë shumë bujare në vigjilje të Krishtlindjeve.
Kriza aktuale e Bashkimit Monetar Evropian është dëshmi evidente e fillimit të falimentimit të gjithë projektit Pan-Evropian.
Kryeministri rus Vladimir Putin ka reaguar negativisht, mjaft ashpër, duhet thënë, ndaj deklaratës së sotme të Sekretares Amerikane të Shtetit Hillary Clinton në lidhje me zgjedhjet parlamentare në Rusi.
Nga 18-25 nëntor të këtij viti rezervat ndërkombëtare të Rusisë u minimizuan me 4.9 miliardë $ (0,95%) dhe arritën treguesin 510.2 miliardë $. Për dy javët e fundit rënia e tyre përbëri 2.7 miliardë
Në vitet 2013-2014 hyrjet e kapitalit neto në Rusi mund të përbëjnë 20-30 miliardë $ në vit.
Tatimi mbi të ardhurat e personave fizikë në Rusi aktualisht është 13% dhe ai
Rrjedhja e kapitalit në shtator dhe tetor nga Rusia arriti deri në 13 miliardë $, njoftoi për gazetarët Nënkryetari i parë i Bankës së Rusisë Aleksei Ulukaiev.
Kina u ofroi shkëmbim udhëheqësve të Bashkimit Evropian. Pekini është
Rusia i ka të gjitha mundësitë për të përballuar kriz
Vendet e BRIKS (BRICK) shprehen të gatshme të marrin pjesë në aktivitetet për stabilizimin e situatës në zonën e euros, duke përfshirë këtu edhe dhënien e kredive, deklaroi Kreu i MPJ të Rusisë Sergei Lavrov.
Vendosja e taksës për transaksionet financiare dhe forcimi i ndjeshëm i kë
Samiti i “G-20” do të fillojë punën e vet më 3 n
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev bëri thirrje për ta vlerësuar haptazi dhe
Në zbatim të planeve për zhvillimin e tregut financiar, duke punuar në kuadë
Rusia planifikon të krijojë një qendër financiare në kryeqytetin e saj. Puna e kësaj qendre parashikohet të rrisë rejtingun e Moskës në listën e qendrave financiare të botës në 4-5 vitet e ardhshme.
Mjetet e Fondit të ri të stabilizimit - 440 miliardë euro - janë plotësisht të mjaftueshme për të shpëtuar Greqinë nga falimentimi me borxhin e saj prej 330 miliardë euro.
Maratona e samiteve të BE do të vazhdojë të mërkurën. Dikush në zonën e euros do të dëshironte ti bënte ato organ të përhershëm pune, duke anuluar me këtë veprimin e qeverive kombëtare.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31