×
aksione, 2011
Opozita ruse ndërmorri të hënën aksione proteste kundër rezultateve t
Tregtimi në bursën e Tokios sot përfundoi me një rënie drastike të kuotimeve të aksioneve kryesore.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev bëri thirrje për ta vlerësuar haptazi dhe
Qeveria e Rusisë u përcaktua me listën përfundimtare të kompanive shtetërore që do të nxirren në shitje deri në vitin 2017.
Rusia, aksione, privatizim, kompani shtetërore
Bursat ruse të aksioneve shënuan rënie në sfondin e frikës së investitorëve të lidhur me ngadalësimin e mundshëm të rritjes së ekonomisë botërore.
Bursat e aksioneve të Azisë u hapën të premten me një rënie katastrofike.
Agjencia ndërkombëtare e ratings Moody’s parashikoi reduktimin e rritjes reale të GDP të SHBA në gjysmën e dytë të vitit 2011.
Bursat kryesore të aksioneve të SHBA përfunduan tregtimin me një rritje mesatare prej 2
Indekset e tregjeve evropiane të aksioneve sot shënuan rritje të ndjeshme, rezultat ky i lidhur me stabilizimin e tregjeve falë vendosjes javën e kaluar të ndalimit të të ashtuquajturave shitje “të shkurtra” spekullative.
Me kolapsin e dytë për tri ditët e fundit përfundoi të mërkurën punën e vet tregu i aksioneve i SHBA.
Tregtia e mëngjesit në bursat aziatike përfundoi sot me një rritje të ndjeshme të kuotimeve (çmimeve).
Kompania Apple u bë korporata më e shtrenjtë në botë. Gjatë tregtimit n
Tregtimi i mëngjesit në bursën e Tokios (Tokyo Stock Exchange) përfundoi sot me një rënie shumë të ndjeshme të kuotimeve kryesore.
Një rënie tjetër e madhe e kuotimeve tronditi sot bursën e aksioneve (Stock Exchange) të Hong Kong-ut në sfondin e uljes së klasifikimit të kredive të SHBA.
Rënia në tregjet botërore të aksioneve do të vazhdojë edhe më tej. Një parashikim të tillë bëri ish Kryetari i Sistemit Federal të Rezervës të SHBA Alan Greenspain.
Bursat e Azisë e përfunduan javën me rënie drastike për shkak të shqetësimit të lidhur me parashikimin e rënies së eknomisë botërore.
Rusia vazhdon ti ruajë vetes pozitën e lideres globale në aspektin e nxjerrjes së elmazeve (diamanteve).
Sipërmarrësit rusë të IT (Information Technology) Juri Milner dhe Alisher Usmanov do t
Gazeta ruse “Vedomosti” («Ведомости») mendon se deri në kohën e privatizimit t
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31