×
dhuna, 2012
Qeveria australiane u kërkoi ndjesë ish-ushtarakëve, të cilët gjatë shërbimit i janë nënshtruar dhunës. Pothuajse një mijë burra dhe gra gjatë muajve të fundit njoftuan rreth fakteve të tilla. Disa prej rasteve datohen në vitet 1950.
Fëmijët në Siri u nënshtrohen rrëmbimeve dhe torturave, thuhet n
Presidenti i Gjeorgjisë Mihail Saakashvili i quajti "manjakë" bashkëpunëtorët e burgut në Tbilisi, të cilët u tallën me të burgosurit.
Shumë njerëz u mblodhën natën duke u gdhirë e mërkura në një protestë spontane në kryeqytetin e Gjeorgjisë pas shfaqjes së videos ku tregohen rrahjet dhe dhunimet e të burgosurve në një nga burgjet e Tbilisi.
Në shtetin indian Assam janë përforcuar masat e sigurisë për marrjen n
Ambasada e SHBA në Moskë ka paralajmëruar qytetarët e vet, të cilët kanë ndërmend të ndjekin koncertet e Madonna-s në Rusi, se atyre u kërcënohet rreziku.
Nënkryetari i parë i Këshillit të Federatës ruse Aleksandër Torshin paraqiti raportin ekspert që argumenton, justifikon të drejtën e qytetarëve për të zotëruar (mbajtur) armë zjarri me tytë të shkurtër. Ky është hapi i parë në përgatitjen e projekt-ligjit për legalizimin pistoletave dhe revolverëve, i cili mund t’i paraqitet për shqyrtim Dumës Shtetërore në sesionin e vjeshtës.
"Presidenti i Sirisë Bashar Al-Assad dërgoi një mesazh mjaft sigurues dhe deklaroi se qeveria e
I Dërguari i posaçëm i OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe Kofi
Ditën e premte, më 17 shkurt, ushtria siriane rifilloi zjarrin e fuqishëm me artileri mbi qytetin Homs. Dëshmitarët okularë pohojnë se ky është sulmi më i fuqishëm në dy javët e fundit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31