×
investime, 2013

Rusia ka ndërmend të investojë në letrat me vlerë të Ukrainës 15 miliardë $. Në të njëjtën kohë çmimi i gazit për Kievin do të reduktohet përkohësisht deri në pothuajse 1.5 herë. Në këto marrëveshje arritën presidentët rus dhe ukrainas, respektivisht Vladimir Putin dhe Viktor Janukoviç.

Rusia ka deklaruar gatishmërinë e saj për të investuar suplementarisht në ekonominë serbe mbi 5 miliardë euro. Sferat me interes të ndërsjelltë janë energjetika, industria dhe sfera sociale.

Aksionet e rrjetit social Twitter korrespondojnë me parimet myslimane të investimeve.

Standardi i jetesës dhe mundësitë ekzistuese e bëjnë rajonin e Kaliningradit tërheqës për anëtarët e programit të ndihmës shtetërore për bashkatdhetarët, të cilët duan të zhvendosen në Rusi nga vende të tjera, njoftoi në një intervistë për Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" Guvernatori i rajonit Nikollai Cukanov.

Rusia dhe Franca nënshkruan një sërë marrëveshjesh, ndër të tjera edhe në sferën e energjetikës, bashkëpunimeve në fushën e energjisë bërthamore dhe investimeve.

Dy bursa që investuan në bonot greke arritën një fitim më të madh se 100 % në vit. Bëhet fjalë për bursat nën menaxhimin e NBG Asset Management dhe Eurobank Asset Management.

Rusia mirëpret investimet e koncernit gjerman "Siemens" dhe do të mbështesë projektet e tij, premtoi Presidenti i Rusisë Vladimir Putin në një takim me Kryetarin e kompanisë "Siemens AG", Joe Kaeser.

Zhvillimi ekonomik, thithja e investimeve dhe cilësia e jetesës në rajonet ruse janë temat kryesore të Forumit të 12-të Ndërkombëtar të Investimeve "Soçi-2013" që u hap sot.

Abu Dhabi do të investojë në një punë të përbashkët me Rusinë 5 miliardë dollarë, njoftoi Presidenti i Rusisë Vladimir Putin gjatë një takimi në Moskë me Princin trashëgimtar të Kurorës të Abu Dhabit, Zëvendësshefin e Përgjithshëm të forcave të armatosura të Emirateve të Bashkuara Arabe, Mohammed Al Nahyan.

Me miratimin e deklaratës përfundimtare në Shën Petersburg u mbyll programi zyrtar i Samitit 2-ditor të "G-20".

Ekonomisë botërore i nevojitet një zhvillim i qëndrueshëm, dhe jo vetëm sigurimi kundër përsëritjeve akute të krizës, deklaroi Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, në sesionin e dytë të Samitit të "G-20".

Vendet e "G-20" ranë dakord për heqjen dorë nga proteksionizmi në tregti deri në vitin 2016, u tha gazetarëve sherpa (përfaqësuesja) e Rusisë në "G-20" Ksenia Judaeva.

"LUKErg Renew", një sipërmarrje e përbashkët kjo e kompanisë ruse të naftës "Lukoil" dhe asaj italiane “ERG SpA”, ka marrë lejen për blerjen e katër kompanive të cilat kanë në zotërim centralet elektrike që shfrytëzojnë energjinë e erës në Bullgari.

SHBA-ja mbetet prapa Kinës për nga vëllimi i investimeve në Afrikë, deklaroi në një intervistë për BBC ish-Presidenti amerikan Bill Clinton.

Sot në Moskë pritet të fillojë takimi 2-ditor i ministrave të financave dhe drejtorëve të bankave qendrore të vendeve të "G-20".

Investitorët e huaj i vlerësojnë në përgjithësi pozitivisht ndryshimet në klimën e investimeve në rajonet e Rusisë, ndërkohë që vënë në dukje gjatë kësaj dinamikën e tyre të ngadaltë.

Në Ekaterinburg (rajoni i Uraleve i Rusisë) më 11-12 korrik të vitit 2013 do të mbahet Forumi i parë ekonomik ruso-afrikan "Uralet-Afrika".

Investitorët, të cilët kanë investuar paratë e tyre në bonot qeveritare amerikane, kanë humbur rreth 317 miliardë dollarë për shkak të uljes së kuotimeve të këtyre letrave me vlerë gjatë dy muajve të fundit.

Në Forumin e 17-të Ekonomik Ndërkombëtar, që u mbaj në Shën Petersburg, Presidenti rus Vladimir Putin përcaktoi drejtimet e reja të zhvillimit ekonomik të vendit.
Koreja e Veriut ka ndërmend të invenstojë 1 milion $ në bujqësi në rajonin e Primorjes, në radhë të parë, për përpunimin e sojës dhe misrit.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
18
19
20
25
26
27
28
29