×
investime, Gusht 2011
Çmimi i arit e tejkaloi sot treguesin prej 1.900 $ për ounce, duke vendosur me këtë një maksimum të ri historik.
Çmimi i arit po vazhdon të rritet për të 6 sesion radhazi, duke arritur të hënën treguesin rekord 1.879 $ për ounce, njofton Agjencia Bloomberg.
Ekonomia botërore po përballet aktualisht me një situatë krejtësisht paradoksale: normat e ulëta të interesit në SHBA u kombinuan me ritmet e ulëta të rritjes së ekonomisë amerikane.
Agjencia ndërkombëtare e ratings Moody’s parashikoi reduktimin e rritjes reale të GDP të SHBA në gjysmën e dytë të vitit 2011.
Indekset e tregjeve evropiane të aksioneve sot shënuan rritje të ndjeshme, rezultat ky i lidhur me stabilizimin e tregjeve falë vendosjes javën e kaluar të ndalimit të të ashtuquajturave shitje “të shkurtra” spekullative.
Rusia, po ashtu si dhe e gjithë bota, është e interesuar për vendosjen e
Çmimi për 1 ounce Troy ar arriti sot një maksimum të ri historik. Treguesi 1761 $ u regjistrua gjatë tregtisë elektronike në New York Stock Exchange.
Çmimet e naftës në tregjet botërore ranë të hënën deri në 5-6% dhe po vazhdojnë të bien akoma për shkak të frikës së kreditorëve të lidhur me gjendjen e ekonomisë amerikane.
Në bursat botërore u shënua një rënie shumë e madhe e çmimeve.
Me rënien rekord të kuotimeve përfundoi të enjten tregtimi në bursat e aksioneve të SHBA.
Rusia vazhdon ti ruajë vetes pozitën e lideres globale në aspektin e nxjerrjes së elmazeve (diamanteve).
Kundruall sfondit të krizës buxhetore në SHBA, ari po merr vrullshëm lartësi të reja. Kuotat ndodhen aktualisht në nivelin 1630 $ për Troy ons (ounce).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2011
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2011
2
4
7
8
10
11
12
13
14
18
19
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31