×
investime, 2011
Udhëtimin e vet të parë pas regjistrimit zyrtar si kandidat për president Kryeministri rus Vladimir Putin e ndërmorri në Çeçeni. Në mbledhjen e zhvilluar në qytetin çeçen Gudermes Kryeministri rus rikonfirmoi se zhvillimi i republikave të Kaukazit të Veriut do të mbetet një ndër detyrat prioritare për qendrën federale.
Çmimi i arit do të bjerë ndjeshëm në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm. Sipas mendimit të ekspertëve, ai do të ulet nën treguesin 1500 $ për Troy ons.
Fluksi i investimeve të huaja direkte në Rusi është rritur në mënyrë të ndjeshme.
Tre nga bankat më të mëdha të Japonisë - The Bank of Tokyo-Mitcubishi UFJ
Në 30 vitet e ardhshme kërkesa për burimet e energjisë do të rritet me më shumë se 1/3, duke përfshirë edhe atë për gaz - 60%. I tillë është parashikimi i ekspertëve të Exxon Mobile.
Rusia i ka të gjitha shanset për tu bërë një nga ekonomitë më të mëdha të Evropës dhe madje mund të anëtarësohet në Bashkimin Evropian.
Ekonomistët vazhdojnë të debatojnë në lidhje me kolapsin e mundshëm të euros. Po vijnë duke u rritur dyshimet përkatësisht të ardhmes së ndritur të zonës së euros.
Buxheti rus do të qëndrojë, do të rezistojë, bile edhe në qoft
Në Rusi janë përjashtuar nga tatimi mbi të ardhurat arsimi dhe mjekësia. Vendimi përkatës u morr nga qeveria e vendit.
Në 5-10 vitet e ardhshme kompleksin energjetik të Rusisë e pret një modernizim serioz, deklaroi
Pengesat për pranimin e Rusisë në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT) u eliminuan.
Një nga prodhuesit më të mëdhenj të automobilave në Rusi “AvtoVaz
Qeveria e Rusisë duhet të krijojë kushte më të favorshme për tërheqjen e investimeve të huaja, deklaroi Kryeministri Vladimir Putin në mbledhjen e sotme të Komisionit qeveritar për kontrollin mbi investimet e huaja.
Rusia gradualisht po hap objektet e veta strategjike për kompanitë e huaja. Që në pranverë Metroja e Moskës shpalli tenderin e hapur për ndërtimin e linjave dhe stacioneve të reja të saj.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31