×
lëshime

Për shkak të problemeve teknike që lindën u shty lëshimi i satelitit të parë indian me motor kriogjenik (cryogenic).

Republika Popullore Demokratike e Koresë (RPDK) ka filluar sot furnizimin me karburant të raketëmbajtëses “Ynha-3”(“Rruga e qumshtit-3”) dhe së shpejti ajo do të jetë gati për lëshim, njoftoi Qendra e Drejtimit të Fluturimeve e RPDK.
Kina planifikon në pesë vitet e afërta të lëshojë 100 raketa
Deri në katër lëshime raketëmbajtësesh të tipit “Zenit-3SL” me ngarkesa të dobishme komerciale mund të realizohen deri në vitin 2012 sipas projektit të konsorciumit Sea Launch, njoftoi Presidenti i Korporatës raketore kozmike ruse “Energjia” Vitali Llopota.
Lëshimi i radhës i raketës balistike ndërkontinentale ruse “Bulava&rdquo
Sateliti më i fuqishëm rus i komunikimit “Express”, i konstruktuar mbi bazë t
Sot në ujërat e Detit Barenc u realizua lëshimi i suksesshëm i
Në vitin 2010 Trupat Raketore të destinacionit strategjik të Rusisë planifikojnë të realizojnë 13 lëshime raketash balistike ndërkontinentale, ndër të tjera edhe me qëllim të vënies në provë të teknikës së re raketore.
Rusia dhe Franca bashkërenditën zgjidhjen e problemeve kryesore teknike gjatë ndërtimit të qendrës kozmike raketore për lëshimin e raketëmbajtëseve "Sojuz-ST" nga kozmodromi Kuru në Guajanën franceze, njoftoi Kreu i Roskosmosit Anatoli Perminov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31