×
papunësia, 2013

Sot në Romë po mbahen protesta masive kundër politikës ekonomike të qeverisë, e cila çoi në rritjen e theksuar të papunësisë në vend. Për të siguruar ruajtjen e rendin në rrugë kanë dalë rreth 1.500 policë.

Niveli i papunësisë në zonën e euros në shtator arriti vlerën rekord - 12.2%.

Vendet e "G-20" ranë dakord për heqjen dorë nga proteksionizmi në tregti deri në vitin 2016, u tha gazetarëve sherpa (përfaqësuesja) e Rusisë në "G-20" Ksenia Judaeva.

Sipas të dhënave të Eurostat, papunësia në Qipro në korrik arriti në 17.3 %, duke treguar shkallën më të lartë të rritjes ndër 28 vendet anëtare të BE-së në krahasim me të njëjtin muaj të vitit 2012.

Më 18 dhe 19 korrik në Moskë do të zhvillohet takimi i Ministrave të Punës dhe Punësimit si dhe Ministrave të Financave të “Grupit të Njëzetëshes” (“G-20”), në të cilin Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) dhe Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) do të paraqesin të dhënat e përditësuara mbi situatën në tregjet e punës të këtyre vendeve.

Profesor Hans-Olaf Henkel, ish-menaxher i IBM dhe President i Bashkimit të Industrisë Gjermane, autor i librit "Eurogënjeshtarët", i cili do të dalë në dritë nga shtëpia botuese gjermane "Heyne" më 22 korrik, ka shprehur mendimin e tij rreth Junkers, Merkel dhe alternativave të monedhës së përbashkët evropiane.

Presidenca e Rusisë në "Njëzetëshen e Madhe" synon zhvillimin e një dialogu aktiv me komunitetin e biznesit, tha Presidenti i Rusisë Vladimir Putin. Në Forumin e 17-të Ekonomik Ndërkombëtar të Shën Petersburgut Kryetari i shtetit rus u takua me përfaqësuesit e “Njëzetëshes së biznesit”.
Presidenti rus Vladimir Putin, gjatë fjalimit të mbajtur në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar
Menjëherë me 6 pozicione - nga vendi i 48 deri në atë të 42 - u ngrit Rusia në renditjen e rejtingut të konkurrencës së ekonomive të mëdha. I tillë është rezultati i një studimi të zhvilluar nga Shkolla Zvicerane e Biznesit - IMD. Rritja tregon qartë për evidentimin e trendit pozitiv, vënë në dukje ekspertët.
Në vitin 2012 në Gjermani u regjistrua fluksi më i madh emigrantëve në 20 vitet e fundit.
Sipas fjalëve të Presidentit të Komisionit Europian Jose Manuel Durao Barroso, në jug të Europës është krijuar një situatë emergjente në sferën sociale, zgjidhja e së cilës nuk mund të shtyhet kurrsesi.
Liderët e të gjitha vendeve duhet t'i kushtojnë një vëmendje të madhe luftës kundër papunësisë, deklaroi të mërkurën Papa Françesku.
Niveli i papunësisë në 17 vendet e zonës së euros vazhdon t
Parlamenti grek miratoi një projektligj që lejon qeverinë të shkurtojë 15.000 vende pune në strukturat shtetërore.
Një rekord i ri i nivelit të papunësinë është vendosur në Greqi.
Miliona njerëz janë përfshirë në grevën 2-ditore mbarëkombëtare që filloi sot në Indi. Praktikisht është paralizuar sektori financiar i vendit - bankat, kompanitë e sigurimeve dhe kompani të tjera financiare janë mbyllur.
Niveli i papunësisë në eurozonë ka thyer një rekord të ri. Sipas
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31