×
gjuha

Gjykata Kushtetuese e Moldavisë ditën e enjte vendosi se gjuha shtetërore e Republikës nuk është gjuha moldave, por ajo rumune.

30 gjuhë evropiane mund të zhduken fare nga përdorimi i përditshëm. Një parashikim i tillë është bërë nga ekspertët e rrjetit Meta-net, që bashkon 53 qendra kërkimore nga 33 vende të botës. Fajtor total për gjithë këtë mënxyrë rezulton Interneti, i cili nuk është i përshtatur për njohjen e tyre.
Parlamenti i Ukrainës refuzoi të shqyrtonte në mbledhjen e sotme kërkesën e Kryetarit të Verkhovna Rada (Parlamentit ukrainas) Vladimir Litvin për dorëheqje.
Nga kompania shtetërore moldave "Hekurudhat e Moldavisë" do të pushohen nga puna punonjësit, të cilët refuzojnë të flasin rumanisht. Kjo është deklaruar nga Ministri i Transportit të Moldavisë Anatol Salaru.
Kongresi i XII i Shoqatës Ndërkombëtare të pedagogëve të gjuhës dhe letërsisë ruse po zhvillohet në Shangai.
letërsia, gjuha, popullarizim
OKB-ja dhe Universiteti Shtetëror i Moskës (МГУ-USHM) nënshkruan memorandumin mbi përgatitjen në institutin e lartë kryesor rus të përkthyesve për punë në organizatat ndërkombëtare.
OKB, gjuha, USHM, memorandum, përkthyes, specialist
Presidenti i Gjeorgjisë Mihaill Saakashvili në intervistën e vet dhënë për kanalin televiziv rusishtfolës TV Publik të Gjeorgjisë e quajti gjuhën ruse " një plast të rëndësishëm të kulturës dhe civilizimit".
Viti 2007 u përcaktua si vit i "glaumour-it", 2008- si vit "krize". 2009 u bë viti "antikrizë".
Rusia, eksperti, gjuha, lider, fjalor, linguist, fjala
Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko del kategorikisht kundër faktit që bjellorusët të refuzojnë përdorimin e gjuhës ruse.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31