×
Kazakistani, 2011
Shkencëtarët kazakistanas zbuluan një mineral të ri, të cilin ia dedikuan 20-vjetorit të pavarësisë së vendit të tyre dhe e quajtën NURNAZEN - për nder të Presidentit Nursulltan Nazarbajev.
Senati (Dhoma e Lartë e parlamentit) i Kazakistanit sot miratoi njëzëri amendamentet në
Kryeministri i Ukrainës Nikollai Azarov i propozoi Kazakistanit për t’iu rikthyer idesë së krijimit të një pool tripalësh të drithërave midis vendeve të rajonit të Detit të Zi në formatin Ukrainë-Kazakistan-Rusi.
Aparati i uljes i anijes së pilotuar kozmike “Sojuz” realizoi me sukses uljen në Kazakistan, në një rajon të afërt me atë që ishte llogaritur. Në bordin e anijes “Sojuz” ndodhen kozmonauti rus Sergei Vollkov, astronauti amerikan Michael Fossum dhe ai japonez Satoshi Furukawa.
Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani kanë bërë një hap tjetër drejt formimit të Bashkimit Ekonomik Euro-Aziatik, i cili do të përcaktojë të ardhmen e tre vendeve.
Dita Ndërkombëtare e Veprimit kundër provave bërthamore kremtohet sot në Kazakistan. Në këtë ditë Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi propozimin e udhëheqësit të Republikës Nursulltan Nazarbajev.
Funksionimi i Bashkimit Doganor dhe mundësitë e krijimit të Hapësirës Unike
Presidentët e Rusisë dhe Kazakistanit, përkatësisht Dimitri Medvediev dhe Nursulltan Nazarbajev, do të zhvillojnë sot në Moskë një takim pune.
Deputetët e Parlamentit të Kazakistanit iu drejtuan Presidentit të vendit Nursulltan Nazarbajev me propozimin për të caktuar zhvillimin e referendumit në lidhje me zgjatjen e mandatit të tij presidencial.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31