×
mishi

Ekonomistët hungarezë po u bien kambanave të alarmit. Hyrja e vendit në Bashkimin Evropian në vitin 2004 në vend të përfitimit financiar i ka sjellë ekonomisë kombëtare vetëm humbje në rritje. Autoritetet e vendit tashmë janë të detyruara të mbrojnë interesat e prodhuesve të vet me anë të masave proteksioniste të ashpra të papara.

Duke filluar që nga data 15 korrik Rusia do të ndalojë importimin e produkteve të mishit dhe qumështit nga Greqia.

Komisioni Europian publikoi rezultatet e kontrollit të fundit, të kryer në territorin e BE-së në produktet e mishit të viçit, si pasojë e të cilit rezultoi se rreth 5% e produkteve të kontrolluara përmbanin mish kali.
Rusia do të reduktojë pothuajse deri në 5 herë furnizimin e mishit dhe produkteve të mishit nga Meksika dhe Kanadaja për shkak të përmbajtjes së mundshme në to të stimulatorëve të rritjes së indit muskulor të kafshëve - raktopaminë (ang.
Shoqata braziliane e supermarketeve njoftoi mbi synimin e vet për arritjen e ndalimit të shitjes s
Skandali i fundit me etiketimin e pasaktë të produkteve me mish viçi, në përbërjen e të cilave u gjetën gjurmë të mishit të kalit, i detyruan njerëzit për të satën herë të mendohen në lidhje me cilësinë e kontrollit që ushtrohet ndaj sigurisë së produkteve ushqimore në Evropë.
Klientët e dyqaneve të mishit në Oslo po shfaqin interes të pazakontë për mishin e kalit, në një kohë kur në Europë ka shpërthyer skandali rreth produkteve që përmbanin mish kali.
Analizat e partisë së salçiçeve të importuar nga Europa, të cilat
Shkencëtarët tanë kanë gjetur mënyrën e rritjes së mishit artificial - një deklaratë të tillë të bujshme, madje sensacionale, kanë bërë kohët e fundit inxhinierët amerikanë nga kompania Modern Meadow. Ata kanë paraqitur teknologjinë unikale për prodhimin e mishit artificial.
Shërbimi Federal rus për Mbikëqyrjen në sferën e Mbrojtjes së të Drejtave të Konsumatorit dhe Mirëqenies së Njeriut - “Rosportebnadzor” - paralajmëron: furnizimet e mishit të lopës dhe viçit nga Evropa mund të pezullohen në qoftë se autoritetet e BE-së nuk do të japin garanci suplementare të cilësisë së produktit. Arsyeja - skandali që plasi me mishin e kalit që është shitur si mish lope.
Për shkak të kësaj kompanisë zvicerane i është dashur të
Në disa nga kuajt e therrur, të eksportuar nga Britania në Francë, është
Qeveria franceze po zhvillon një takim me përfaqësuesit kryesorë të industrisë
Rusia që prej 4 shkurtit të vitit 2013 ndaloi importimin e mishit të ngrirë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Gjermania.
Rusia nga 4 shkurti do të ndalojë importimin e mishit të ngrirë të pulës, viçit dhe derrit nga Gjermania për shkak të mosrespektimit sistematik të kërkesave higjeno-veterinare.
Bashkimi Evropian vendosi të hapë tregun e vet për mishin e pulave dhe vezëve ruse, shkruan botimi i përditshëm "RBC daily", duke iu referuar materialeve të Këshillit Evropian.
Administrata Kombëtare Suedeze e Ushqimit ka lëshuar një paralajmërim për
“Rosselhoznadzor” (Shërbimi Federal i Rusisë për Monitorimin Veterinar dhe Fitosanitar) pezulloi përkohësisht importet e bagëtive (lopëve, viçave, dhive e deleve) dhe derrave të gjallë nga Bashkimi Evropian.
Rusia që nga dita e martë (20 mars) do të pezullojë përkohësisht importet e derrave të gjallë dhe bagëtive (lopëve, viçave, dhive e deleve) nga Bashkimi Evropian.
Veterinerët rusë kanë qenë me vizita verifikimi në 13 ndërmarrje austriake, që merren me prodhimin e mishit të derrit, të lopës, të shpendëve, produkteve të gatshme të mishit dhe qumështit.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31