×
Këshilli i Sigurimit i OKB-së, Tetor 2012
Autoritetet e Sudanit i bënë thirrje Këshillit të Sigurimit të OKB-së
Këshilli i Sigurimit i OKB-së do të diskutojë sot situatën aktuale në Siri. Konsultimet do të mbahen me iniciativën e Rusisë. Moska i propozon Këshillit të Sigurimit që të miratojë një sërë deklaratash.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së dënoi sulmin me artileri mbi qytetin kufitar turk Akchakale nga ana e Sirisë. Anëtarët e Këshillit u kërkuan autoriteteve siriane që të respektojnë sovranitetin dhe integritetin territorial të shteteve fqinje.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së dënon hapjen e zjarrit me artileri nga ana e ushtarakëve sirianë mbi territorin e Turqisë, si rezultat i të cilit gjetën vdekjen banorë krejtësisht të pafajshëm paqësorë. Në deklaratën e miratuar nga Këshilli i Sigurimit të enjten kërkohet që të ndalohen menjëherë shkelje të tilla dhe të mos përsëriten më në të ardhmen. Ai gjithashtu i bëri thirrje Sirisë që të respektojë sovranitetin e shteteve fqinje.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së ka ndërmend të diskutojë situatën e krijuar në Mali (shtet në Afrikën Perëndimore). Autoritetet e vendit kërkojnë me ngulm hyrjen e kontigjentit ushtarak, i cili do të ndihmojë për largimin e terroristëve nga Veriu i vendit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
26
27
28
29
30
31