×
Këshilli i Sigurimit i OKB-së, 2011
Gati 5000 vetë u vranë dhe 14.000 të tjerë u arrestuan në Siri si rezultat i shpëndarjes së dhunshme të demonstratave anti-qeveritare.
Në dhjetor Rusia do të kryesojë Këshillin e Sigurimit të OKB-së. Përfaqësuesi i Përhershëm i Federatës Ruse në OKB Vitali Çurkin do të zëvendësojë sot në postin e Kryetarit portugezin José Cabral.
Ndërhyrja e huaj do të çojë në destabilizimin e situatës jo vetëm në Siri, por dhe në mbarë rajonin në përgjithësi, deklaroi sot Zëvendës minisitri i Jashtëm rus Gennadi Gatillov.
Stokholmi nuk ka përmbushur rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Hostingu i burimit ekstremist “Kaukaz-Center” në Internet deri tani nuk është bllokuar, njoftoi Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në OKB.
Rusia shprehet për t’ia besuar përgjegjësinë për fatin
Rusia nuk do të lejojë përsëritjen e skenarit libian në Siri, deklaroi Ministri i Jashtëm i Federatës Ruse Sergei Lavrov. “Ne nuk mbështesim regjimet, ne mbështesim të drejtën ndërkombëtare”, - theksoi Ministri rus.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së miratoi të hënën rezolutën e propozuar nga Rusia mbi armët në Libi.
U rihap qielli për fluturime mbi Libi. Këshilli i Sigurimit i OKB-së me vendimin
Projekt-rezoluta perëndimore për Sirinë mbart në vetvete rrezikun e përsë
Zëvendësministri i Jashtëm i Rusisë Mihaill Bogdanov i dorëzoi në Damask Udhëheqësit të Sirisë Bashar Al-Assad një mesazh të Presidentit Dimitri Medvediev. Diplomati rus vizitoi kryeqytetin e Sirisë si përfaqësues pesonal i tij.
Ngjarjet në Libi janë bërë tashmë temë debatesh fort të nxehta në gjirin e shoqërisë ruse. Dhe duhet thënë, se këto diskutime po zhvillohen jo vetëm në nivel të MPJ dhe strukturave të tjera shtetërore.
Ngjarjet në Libi treguan fare qartë se NATO i ka atribuar tashmë vetes të drejt
Operacionet ushtarake dhe policore në Siri u ndaluan. Për këtë deklaroi Pë
Presidenti Dimitri Medvediev nënshkroi dekretin mbi zbatimin nga Rusia të Rezolutës së K
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31