×
rubla

Kryetarja e Bankës Qendrore Elvira Nabiullina njoftoi sot se simbol i ri grafik i rublës u bë shkronja ruse "P" (shqip "R") me një vijë horizontale në mes. Simboli u zgjodh me anë të votimit publik.

Banka e Rusisë ka lansuar në faqen e saj të Internetit diskutimin mbi simbolin grafik të rublës.

Sistemi më i madh i pagesave në botë PayPal nga data 17 shtator do të lejojë pagesën e blerjeve në dyqanet online me rubla.

Deri më tani vëllimi i tregtisë midis Moskës dhe Teheranit rezulton në rënie, konstatoi Ambasadori i Rusisë në Iran, Levan Dzhagarjan.
Ditën e hënë Komiteti i Këshillit të Lartë (Parlamentit) i Transnistria-s për çështjet ekonomike shqyrtoi dhe rekomandoi miratimin e projektligjit për qarkullimin e lirë të rublës ruse në territorin e republikës së shkëputur.
Banka e Rusisë po përgatitet të lëshojë në qarkullim kartëmonedhën Olimpike me vlerë 100 rubla. Kjo është përvoja e parë e emetimit të kartëmonedhave përkujtimore në historinë e vendit tonë. Deri para kësaj një seri të kufizuar kartëmonedhash me dizajn të veçantë kanë nxjerrë në qarkullim vetëm disa shtete.
Rubla ruse është një prej kartëmonedhave më të mbrojtura në bot
Rusia në kushtet e krizës ia doli të sigurojë stabilitetin falë politikës konservatore fiskale dhe standarteve strikte që rregullojnë sistemin bankar.
Moska po punon në mënyrë të zellshme e qëllimsynuese për t’u shndërruar në një qendër financiare botërore dhe ajo po ia arrin qëllimit.
Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko, gjatë takimit të tij me Kreun e Republikës ruse të Bashkirisë Rustem Khamitov, deklaroi se nuk e cilëson ndonjë fatkeqësi faktin që rubla ruse nuk ka hyrë ende si njësi monetare llogarish në Bjellorusi.
Paqendrueshmëria që po demonstron rubla ruse këto javët e fundit i detyron skeptikët të shprehen pothuajse për fillimin e një krize ekonomike në shkallë të gjerë në Federatën Ruse. Arsyeja për rënien e kursit të monedhës kombëtare është kriza në vazhdim në zonën e euros dhe shpresat e pajustifikuara për rritjen ekonomike të Kinës dhe SHBA.
Rubla ruse do të bëhet valutë pagese në marrëdhëniet tregtare dypalëshe midis Rusisë dhe Iranit. Kështu deklaroi Ambasadori i Republikës Islamike në Moskë Seid Mahmud Reza Saxhali (Seyed Mahmoud-Reza Sajjadi).
Të gjitha problemet dhe mosmarrëveshjet në lidhje me pranimin e Rusisë në OBT tashmë janë eliminuar.
Në zbatim të planeve për zhvillimin e tregut financiar, duke punuar në kuadë
Rubla ruse është nënvlerësuar jashtë mase. Në një konkluzion të tillë arritën ekspertët gjatë studimit të të ashtuquajturit Indeks Big Mac.
Eksperti qeveritar, ekonomisti Vladimir Mau kritikon një nga masat antikrizë dhe pikërisht, mbështetjen e ndërmarrjeve sistemformuese, pra, atyre të mëdha.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev do të mbledhë sot Këshillin për zbatimin e projekteve prioritare kombëtare dhe politikës demografike.
Qendra ruse e analizës makroekonomike dhe parashikimit afatshkurtër publikoi pognozimin sipas të cilit, n
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31