×
vizat, 2011
Siç dhe pritej, një nga temat kryesore të diskutimeve në samitin e fundit BE-Rusi n
Më 15 dhjetor në Samitin BE-Rusi, në të cilin merr pjesë Presidenti Dimitri Medvediev, siç supozohet, do të bëhet një hap i rëndësishëm në drejtim të anulimit të regjimit të vizave.
Rusia dhe Bashkimi Evropian ranë dakort për përpilimin e “hartës rrugore”, e cila destinohet të çojë në vendosjen e regjimit pa viza midis tyre.
Bashkimi Evropian tani për tani nuk është i gatshëm për kalimin tek regjimi pa viza me Rusinë, deklaruan në MPJ të Federatës Ruse. Pengesat janë vërejtur nga ana e disa shteteve. Para së gjithash nga vendet e Balltikut dhe Evropës Lindore.
Pikësynim i rëndësishëm i përbashkët i Rusisë dhe BE është vendosja e regjimit pa viza midis tyre.
Banorëve të qarkut të Kaliningradit të Rusisë duhet tu akordohet e drejta për të shkuar në Poloni dhe në Lituani pa viza. Me një iniciativë të tillë doli Komisioni Evropian.
Në Kremlin shprehën habi të madhe në lidhje me faktin e aplikimit të
MPJ e Federatës Ruse të mërkurën në mbrëmje me
Bashkimi Evropian dhe Rusia kanë avancuar shumë në punën mbi përpilimin e dokumentit për etapat e kalimit tek regjimi pa viza.
Gjermanët pedantë llogaritën se për shkak të regjimit të vizave që vepron me Rusinë Gjermania humbet çdo vit më tepër se 160 milionë euro.
A do të bëhet vallë Polonia gjatë Presidencës së vet n
Rusia dhe BE po hapin kufinjtë e vet, shkruan gazeta “Коммерсант” (“Kommersant”) . Siç sqaroet, regjimi pa viza me BE do të jetë i mundur, por jo për të gjithë dhe jo kudo.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31