×
ligji, 2013

Shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar nën mbulesën e trashë të akullt të Groenlandës një rezervuar gjigand uji të ëmbël.

Presidenti rus Vladimir Putin ka nënshkruar një ligj që ndryshon dispozitat e disa ligjeve të tjera për mbrojtjen e shëndetit publik, në veçanti, imponon ndalimin e reklamave të abortit.

Presidenti çek Miloš Zeman nënshkroi ligjin për shpërndarjen e Sněmovna (Dhoma e Ulët e Parlamentit), njoftoi Shefi i Kancelarisë Presidenciale, Vratislav Mynar.

Zyrihu ka miratuar një ligj të ri që ndalon prostitutat t'u ngjiten si rrodhe klientëve të mundshëm në rrugë.

Qeveria e Territorit Verior të Australisë vendosi të anulojë veprimin e ligjit me moshë shekullore, i cili shpallte të jashtëligjshme hedhjen e fallit me letra Taro dhe magjinë.

Në Kaliforni nxënësve transeksualë (angl. transgender) që nga 1 janari do t’u lejohet zyrtarisht të zgjedhin sipas dëshirës së vet dhomat e zhveshjes dhe WC-të.

SHBA, shkolla, ligji, nxënësit, transeksualë

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin nënshkroi një ligj, i cili parashikon aplikimin e gjobave, punën e detyruar dhe ndalimin e ndjekjes së ndeshjeve në stadiume deri në 3 vjet për shkelje të rregullave të sjelljes gjatë zhvillimit të evenimenteve sportive zyrtare.

Në Bjellorusi shoferëve të dehur do t’ju konfiskohen automjetet.

Në Rusi po përfundon sezoni politik pranveror. Gjatë kohës së sesionit pranveror në fokus të vëmendjes së Dhomës së Lartë të Parlamentit rus - Këshillit të Federatës - ishte sfera sociale. Para së gjithash, dokumentet e projektuara për mbrojtjen e fëmijëve dhe amësisë.

Të martën Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi ligjin për mbrojtjen e të drejtave të pronësisë intelektuale në Internet. Dokumenti parashikon procedurën e bllokimit të faqeve të Internetit, të cilat postojnë filma në mënyrë të paligjshme.

Roman Abramoviç u largua nga posti i Kryetarit të Dumës së Qarkut Autonom të Çukotkës si dhe dha dorëheqje nga funksioni i deputetit.

Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi një ligj që ndalon anëtarët e qeverisë të kenë llogari bankare si dhe të ruajnë sende me vlerë në bankat jashtë vendit.
Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, nënshkroi një ligj mbi gjobat në lidhje me përdorimin e leksikonit të pacensuruar në media, thuhet në një deklaratë në faqen e Internetit të Kremlinit.
Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi ligjin antiduhan. Dokumenti vendos ndalimin e reklamimit të duhanit dhe pirjes së duhanit në vendet publike si dhe përmban një sërë masash të tjera kufizuese të destinuara për të luftuar pirjen e duhanit.
Presidenti amerikan Barack Obama nënshkroi të hënën ligjin për anullimin e përkohshëm të vlerës maksimale të lejuar të borxhit amerikan.
Guvernatori i shtetit të Nju Jorkut, Andrew Cuomo, nënshkroi një ligj që kufizon të drejtat e qytetarëve për mbajtjen e armëve personale.
Në Moskë u dukën zyrtarisht Hyde Parks. Ligji mbi organizimin e platformave të veçanta për zhvillimin e mitingjeve hyri në fuqi më 7 janar të vitit 2013. Ekspertët po diskutojnë nëse do të jenë të kërkuara apo jo për qytetarët rusë analoget e klubit të diskutimeve të Londrës (London Discussion Club) nën qiell hapur. Ideja për të ndërtuar ekuivalentin e Hyde Park të Londrës në Rusi lindi tre vjet më parë dhe u artikulua nga Presidenti i atëhershëm i Federatës Ruse, Dimitri Medvediev.
Rusia, Moska, ligji, opozita, miting, Hyde Park
Gjykata Kushtetuese e Hungarisë rrëzoi ligjin për zgjedhjet, i cili ka shkaktuar shumë polemika dhe që, sipas mendimit të kritikëve të tij, ishte projektuar për të ndihmuar Kryeministrin aktual Viktor Orban të qëndronte në pushtet.
Në Indi po bëhet thirrje për ta bërë publik emrin e viktimës së përdhunimit në grup, e cila humbi jetën në Delhi, duke i vënë emrin e saj ligjit të ri kundër dhunës seksuale.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31