×
ligji

Parlamenti belg, pas votimit në Dhomën e Ulët, të enjten miratoi projektligjin e diskutueshëm mbi eutanazinë (vdekjen e lehtë) për fëmijët e mitur që janë në fazën terminale të sëmundjeve të pashërueshme (mbi 12 vjeç).

Verhovna Rada (parlamenti) e Ukrainës mori sot vendimin për njohjen si të shfuqizuara të ligjeve të miratuara me 16 janar në shkelje të rregulloreve, të cilat kufizojnë të drejtat dhe liritë kushtetuese të njeriut.

Gazeta parlamentare "Zëri i Ukrainës" ka publikuar të gjitha ligjet e miratuara më 16 januar nga Verhovna Rada, të cilat kufizojnë të drejtat dhe liritë civile. Dispozitat ligjore do të hyjë në fuqi menjëherë në ditën që pason ditën e publikimit të akteve legjislative - pra, nga ora 24:00 e 22 janarit.

Shërbimi Federal i Migracionit i Federatës Ruse i ka ndaluar hyrjen në territorin e Rusisë 500.000 të huajve për një periudhë nga 3-10 vjet. Për këtë njoftoi Zyra e shtypit e Shërbimit Federal rus të Migracionit.

Shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar nën mbulesën e trashë të akullt të Groenlandës një rezervuar gjigand uji të ëmbël.

Presidenti rus Vladimir Putin ka nënshkruar një ligj që ndryshon dispozitat e disa ligjeve të tjera për mbrojtjen e shëndetit publik, në veçanti, imponon ndalimin e reklamave të abortit.

Presidenti çek Miloš Zeman nënshkroi ligjin për shpërndarjen e Sněmovna (Dhoma e Ulët e Parlamentit), njoftoi Shefi i Kancelarisë Presidenciale, Vratislav Mynar.

Zyrihu ka miratuar një ligj të ri që ndalon prostitutat t'u ngjiten si rrodhe klientëve të mundshëm në rrugë.

Qeveria e Territorit Verior të Australisë vendosi të anulojë veprimin e ligjit me moshë shekullore, i cili shpallte të jashtëligjshme hedhjen e fallit me letra Taro dhe magjinë.

Në Kaliforni nxënësve transeksualë (angl. transgender) që nga 1 janari do t’u lejohet zyrtarisht të zgjedhin sipas dëshirës së vet dhomat e zhveshjes dhe WC-të.

SHBA, shkolla, ligji, nxënësit, transeksualë

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin nënshkroi një ligj, i cili parashikon aplikimin e gjobave, punën e detyruar dhe ndalimin e ndjekjes së ndeshjeve në stadiume deri në 3 vjet për shkelje të rregullave të sjelljes gjatë zhvillimit të evenimenteve sportive zyrtare.

Në Bjellorusi shoferëve të dehur do t’ju konfiskohen automjetet.

Në Rusi po përfundon sezoni politik pranveror. Gjatë kohës së sesionit pranveror në fokus të vëmendjes së Dhomës së Lartë të Parlamentit rus - Këshillit të Federatës - ishte sfera sociale. Para së gjithash, dokumentet e projektuara për mbrojtjen e fëmijëve dhe amësisë.

Të martën Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi ligjin për mbrojtjen e të drejtave të pronësisë intelektuale në Internet. Dokumenti parashikon procedurën e bllokimit të faqeve të Internetit, të cilat postojnë filma në mënyrë të paligjshme.

Roman Abramoviç u largua nga posti i Kryetarit të Dumës së Qarkut Autonom të Çukotkës si dhe dha dorëheqje nga funksioni i deputetit.

Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi një ligj që ndalon anëtarët e qeverisë të kenë llogari bankare si dhe të ruajnë sende me vlerë në bankat jashtë vendit.
Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, nënshkroi një ligj mbi gjobat në lidhje me përdorimin e leksikonit të pacensuruar në media, thuhet në një deklaratë në faqen e Internetit të Kremlinit.
Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi ligjin antiduhan. Dokumenti vendos ndalimin e reklamimit të duhanit dhe pirjes së duhanit në vendet publike si dhe përmban një sërë masash të tjera kufizuese të destinuara për të luftuar pirjen e duhanit.
Presidenti amerikan Barack Obama nënshkroi të hënën ligjin për anullimin e përkohshëm të vlerës maksimale të lejuar të borxhit amerikan.
Guvernatori i shtetit të Nju Jorkut, Andrew Cuomo, nënshkroi një ligj që kufizon të drejtat e qytetarëve për mbajtjen e armëve personale.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31